Autor: ITuudised.ee • 24. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Samsung loob IoT seadmetega kodu ökosüsteemi koos virtuaalse pereliikmega Bixby

Foto: Toomas Tiits, Samsung Eesti juht
Jaanuari alguses Las Vegases toimunud tehnoloogiamessil CES 2018 tutvustas Samsung mitmeid uusi koduseadmeid, millega luuakse üks terviklik IoT ökosüsteem, et inimesed saaksid muuta oma kodu nutikaks. Kõiki seadmeid haldama ning juhtima pannakse Samsungi virtuaalne assistent Bixby, mis muutub tulevikus justkui virtuaalseks pereliikmeks, kelle poole saab alati pöörduda.

Külmikutega saab nüüd rääkida 

Näiteks on Bixby tugi lisatud Samsungi uutele Family Hub külmkappidele, seega ei pea assistendiga suhtlemiseks enam alati taskust telefoni haarama, vaid köögis olles on võimalik pöörduda otse külmiku poole. Külmikus pole assistent vaid ilmateate küsimiseks, vaid see täidab reaalseid toiduga seotud funktsioone. Näiteks saab küsida, millised toiduained hakkavad peagi aeguma ning seejärel võib Bixby pakkuda kasutajale retsepte, mida nendest valmistada. Nii ei pea toitu ära viskama.

“Külmiku virtuaalsus on üks paljudest CES-il tutvustatud uuendustest, mis juba lähitulevikus pakub mugavat ja kõigi koduseadmete vahel toimivat virtuaalse assistendi võimekust. Tänaseks on lisaks külmikule Bixby lahendus välja töötatud ka teleritele,” ütles Samsung Eesti koduseadmete tootejuht German Baranov.

Samsungi virtuaalne assistent Bixby ei ole tegelikult vaid konkreetse kodumasina kontrollimiseks, vaid igast seadmest on võimalik juhtida ja saada infot ka kõigi teiste Bixby toega seadmete kohta. See tähendab, et tulevikus on külmikus oleva toidu kohta võimalik informatsiooni küsida hoopis telerilt ning külmikut saab kasutada teleri ja valgustite kontrollimiseks. Nii võib kasutaja näiteks külmiku kaudu saada tulevikus infot ka selle kohta, kes parasjagu tema telefonile helistab ja vastata kõnele, täiendada oma pilvekalendri päevaplaani või jälgida, kui kaua Samsung QuickDrive pesumasina tsükkel veel kestab.

Vaade tulevikku

“Kaugemale tulevikku vaadates on Samsung loonud Bixby selleks, et 5G saabudes oleksid vajalikud tarkvaralahendused juba olemas. Praegu pidurdab asjade interneti laiemat arengut just interneti kiirus, mille abiga seadmed üksteisele informatsiooni edastavad. See on eriti oluline isejuhtivate autode puhul, kus autod peavad üksteisele suure kiirusega erinevatest sensoritest tulevat keerulist informatsiooni edastama,” sõnas Baranov.

CES-il näitas Samsung lisaks uutele koduseadmetele Harmaniga koostöös valminud virtuaalset armatuurlauda isejuhtivatele autodele, mida hakatakse pakkuma kõikidele asjast huvitatud autotootjatele. Armatuurlauale kuvatakse kasutaja jaoks olulist informatsiooni nagu navigeerimine, muusika või temperatuur. Seda kõike on samuti võimalik hallata Bixby abil, et autot juhtides saaks keskenduda vaid sõitmisele.

“Arenduste eesmärgiks on 2020. aastaks valmistada seadmeid, mis ei ole vaid IoT jaoks valmis, vaid on sealjuures ka nutikad. See tähendab, et soov pole lihtsalt panna seadmeid üksteisega suhtlema, vaid lisada neile funktsioone, mis inimesi koduste tegemiste juures reaalselt abistaksid ja elu lihtsustaksid,” rääkis Baranov.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755