Autor: ITuudised.ee • 28. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Luik kohtus USA küberväejuhatuse ja NSA ülemaga

Kaitseminister Jüri Luik kohtus 26. jaanuaril Tallinnas Ameerika Ühendriikide küberväejuhatuse ja rahvusliku julgeolekuagentuuri (NSA) ülema admiral Michael Rogersiga.
Kaitseminister Jüri Luik kohtus 26. jaanuaril Ameerika Ühendriikide küberväejuhatuse ja rahvusliku julgeolekuagentuuri (NSA) ülema admiral Michael Rogersiga, et arutada küberkaitsealase koostöö ning liitlaste kohaloluga seotud küsimusi. Samuti andis kaitseminister Luik admiral Rogersile üle Kaitseministeeriumi esimese klassi teenetemärgi.

„Küberkaitse tähtsus on viimastel aastatel järsult  kasvanud, seda  nii  tsiviiltaristu, sõjaliste operatsioonide kui ka demokraatlike protsesside kaitseks. Üha tihedamaks on muutunud ka meie sellealane koostöö Ameerika Ühendriikidega,“ ütles Luik, kelle sõnul on admiral Rogersil kahe riigi kontaktide ja praktilise koostöö mitmetahulisemaks muutmisel olnud võtmeroll.

Eesti ja Ameerika Ühendriikide küberkaitsespetsialistid osalevad ühistel õppustel, samuti toimib kahe riigi vaheline regulaarne infovahetus.

Admiral Rogers kohtus Eestis ka küber- ja infotehnoloogia spetsialistide ning kaitseväe luurekeskuse ülema kolonel Kaupo Rosinaga.

Admiral Rogers on lisaks küberväejuhatuse ülemale ka  Fort Meade´is, Marylandis asuvate Ühendriikide julgeoleku- ja luureametite (National Security Agency, Central Security Service) juht,  vastutades USA kaitseministeeriumi haldusalas Ühendriikide ja liitlaste kaitseks läbiviidavate infotehnoloogia operatsioonide läbi viimise eest. Ta on ametis 2014. aasta aprillist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755