Autor: ITuudised.ee • 29. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kosmosetehnoloogiate idufirmad on oodatud toetust saama

Foto: Pixabay
Möödunud aasta sügisel avatud Euroopa Kosmoseagentuuri Eesti äriinkubaator (ESA BIC Estonia) ootab 50 000 euro suurusele arendustoetusele kandideerima ägedaid ja innovaatilisi idufirmasid, kelle äriidee põhineb kosmosetehnoloogiate kasutamisel nii maa peal kui kosmoses, teatas Tallinna Teaduspark Tehnopol.

Teaduspargi Tehnopol Startup Inkubaatori juht Martin Goroško sõnul on kandideerima oodatud kõik ettevõtted, kelle tootel või teenusel on seos kosmosega. „Täna ei teadvusta paljud ettevõtted, et tegelikkuses on ka nende toode või teenus kosmosega seotud või võiks seda olla. Satelliitnavigatsiooni või kaugseire andmeid kasutavad lahendused, kosmoses kasutuses olnud materjalid või tehnoloogiad – need on vaid mõned näited lahendustest ja toodetest, mida ootame kandideerima,“ selgitas Goroško.

ESA BIC Estonia juhi Andrus Kurvitsa sõnul aitab 50 000 euro suurune toetus meeskondi tootearenduses kõvasti edasi. „Juba sügisene voor näitas, et Eesti on tõepoolest äge kosmoseriik ning meil on inimesi ja ettevõtteid, kes arendavad kosmosega seotud innovaatilisi lahendusi. „Eelmisel aastal andsime koostöös Tallinna ja Tartu linnaga välja esimesed toetused, mis on mõeldud tootearenduseks ja selle kaitseks. Arendustoetuse saanud ettevõtetelt ootame suuri tegusid rahvusvahelisel turul. Kevadises voorus, mis juba käib, on plaanis võtta vastu veel kuni kaks kosmosega seotud idufirmat,“ oli Kurvits optimistlik.

Kandideerimise tähtaeg on 8. märts.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755