Autor: ITuudised.ee • 29. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viienda Loomehäki võitis MOED

Võitja meeskond
Foto: DIGIX
Nädalavahetusel toimunud viienda loomemajanduse arendusmaratoni Loomehäkk võitis meeskond MOED, mis toob sügisel välja spordirakenduse koolidele. Tallinnas Balti Filmi- ja Meediakoolis toimunud üle saja osalejaga Loomehäkil oli häkkijaid ligi kümnest riigist, lõpuesitlusteni jõudis samuti kümme meeskonda.

Loomehäki võitnud MOED loob rakenduse, mille abil saavad õpetajad jälgida laste kehalise kasvatuse tulemusi ajas. MOEDi lahendus lubab lastevanematel hoida silma peal laste tegemistel kehalise kasvatuse tundides ning lastel võistelda omavahel ja klasside kaupa. MOEDi rakendus aitab sügisel kasutusele võtta uut kehalise kasvatuse hindamissüsteemi Eesti koolides. MOED võitis ka Loomehäki publikauhinna.

Teise koha sai meeskond Est8, kes ehitab rakenduse kinnisvara automaatseks hindamiseks veebist kogutud andmete abil. Kolmandaks tuli meeskond Pruuf, kes loob vabakutseliste keeletoimetajate võrgustiku, et hoida õigekirjastandardeid järjest kiiremini paisuvas interneti tekstimassis.

Loomehäki juhendajateks ja zhüriiliikmeteks olid Eesti ettevõtjad, disainerid ja visionäärid Olle Tischler, Elroni juht, Hannes Praks, EKA sisearhitektuuriprofessor, Margus Uudam, investor ja ettevõtja, Andrei Korobeinik, IT-ettevõtja ja poliitik, Ville Jehe, ettevõtja, insener ja disainer, Jürgo Preden, asjade interneti ekspert, Heigo Mõlder, TehnoHacki juht ja Skeemipesa asutaja, Sander Gansen, Robotexi juht, Urmas Reinsberg, tarka tekstiili tootva Protex Balti müügijuht ja Rein Zobel, filmi- ja virtuaalreaalsusrezhissöör.

Loomehäki korraldajad on digimeedia inkubaator DIGIX, Tallinna Ülikooli Avatud akadeemia ja Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid ning see on osa Edu&Tegu STARTERcreative programmist. Loomehäkki kaasrahastasid Euroopa Liit ja Tallinna Ettevõtlusamet ning toetavad Tere ja Protex.

Est8
Foto: DIGIX
Pruuf
Foto: DIGIX
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755