Autor: Lauri Teder • 30. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehnoloogiasektoris on plaanis suurtehing

Foto: Pixabay
Asjaga seotud allikate sõnul võib USA tehnoloogiafirmale Dell kuuluv ettevõte VMware peagi osta oma emafirma ning selle taas börsile tuua, vahendab CNBC.

Plaani kohaselt ostaks VMware Delli ning jagaks vastavas väärtuses aktsiaid emaettevõtte kahele suuromanikule, selle rajajale Michael Dellile ja investeerimisfirmale Silver Lake, kes paneksid saadud väärtpaberid omakorda börsil müüki. Sel moel pääseks emafirma harilikust avalikust esmapakkumisest.

Dell omandas pilveteenuse pakkuja VMware'i 2015. aastal koos tolle emaettevõtte EMC ostuga, makstes tehingu eest tollal enneolematu summa - 67 miljardit dollarit. Nüüdne vastupidine tehing püstitaks tehnoloogiasektoris taas uue rekordi ning aitaks Dellil osaliseltki vabaneda oma ligi 50 miljardi dollari suurusest võlakoormast. Delli täpne koguväärtus pole teada, sest tegemist on börsivälise ettevõttega. Tehnoloogiahiid ostis end aktsiaturult välja 2013. aastal, tasudes aktsionäridele 24,4 miljardit dollarit.

Kaks tundi enne New Yorgi börsi sulgumist on VMware'i aktsia laskunud juba 13% madalamale.

Alliaks: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755