3. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Miks bitcoini hind kukkus?

Foto: Pixabay
Bitcoini hind kukkus 2. veebruaril alla 8000 dollari piiri ning analüütikud peavad süüdlaseks Indiat, vahendab CNN.

Nimelt ütles India rahandusminister Arun Jaitley, et riik võtab kasutusele kõikvõimalikud lahendused, et krüptorahade maksevahendina kasutamine keelustada. 

Tõsi, Indias pole krüptorahad just eriti populaarsed, samas andis riigi rahandusministri sõnadele kaalu eeskätt just see, et Indiat peetakse väga suure potentsiaaliga turuks. Sealjuures arvatakse, et Indias saab krüptomaania olema kunagi sama suur kui näiteks Lõuna-Koreas.

India riigijuhid on inimesi krüptorahade eest hoiatanud juba mitu kuud. Riigi rahandusministeerium on krüptorahasid võrrelnud suisa Ponzi skeemiga. See on andnud alust arvata, et õige pea võetakse vastu ka seadused, mis keelavad krüptorahade kasutamist. Sealjuures on India valitsus juba keelustanud seesugused krüptorahaplatvormid nagu Unocoin, Zebpay ja Coinsecure.

Allikas: Äripäev.

Autor: Pille Ivask, kaasautor

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755