Autor: ITuudised.ee • 4. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Energia mobiiliäpp sai järjekordse rahvusvahelise tunnustuse

Foto: Eesti Energia
Suurbritannia ajakiri Capital Finance International tunnustas Eesti Energia mobiiliäppi auhinnaga „2017 Best Energy-Saving App Baltic Award“. Auhind anti IT-valdkonnas eesrindlike ning kliendi mugavust väärtustavate teenuste ja lahenduste loomise eest.

Eesti Energia energiamüügi Eesti turu juht Jaak Jõgi rõõmustas, et koostöös ASA Quality Services ja Net Group’iga tehtud lahendus on saanud järjekordse rahvusvahelise tunnustuse osaliseks. „Eesti Energia äpiga on võimalik vaadata tarbimisajalugu, teha võrdlusi ning jälgida ka börsihinda. Kogu Eesti on üle viidud kaugloetavatele tunnipõhistele elektriarvestitele, mistõttu jõuab info elektritarbimisest äppi automaatselt, ilma et klient midagi tegema peaks. Äpi kasutamise lihtsus toob oma tarbimisest huvitatud kliente sinna tihti tagasi. Võrreldes Eesti keskmise äpiga on 20 000 unikaalset kasutajat kuus kindlasti tugev tulemus,“ tõdes Jõgi.

Eesti Energia uuendas oma mobiiliäppi eelmise aasta lõpus ning pakub nüüd elektritarbimise jälgimise võimalust ka äriklientidele. Äpp kuvab järgmise päeva elektri börsihinda ning elektritarbijad saavad enda tarbimist planeerida vastavalt elektri turuhinnale, ajatades näiteks seadmed tööle siis, kui elektri hind on kõige soodsam. „Iga kilovatt-tund, mis säästetakse tarbimise arvelt, kajastub otseselt elektriarvel. Elektri tarbimise vähendamise hinnanguline mõju võib arvele olla kuni 20%. Seega on Eesti Energia äpp kasulik abimees oma tarbimise juhtimisel,“ selgitas Jõgi.

Aasta tagasi valiti Eesti Energia mobiiliäpp World Government Summitil parimaks mobiilseks teenuseks keskkonna kategoorias.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755