Autor: ITuudised.ee • 4. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaid 12% töötajatest on piisavalt teadlikud oma organisatsioonide IT-turvalisuse poliitikast

Foto: Pixabay
Teadlikkuse puudumine infoturvalisuse valdkonnas mureaineks ärile kogu maailmas, saab tõdeda hiljuti Kaspersky Lab’i ja B2B International uuringu põhjal. Uuring näitas, et vaid iga kümnes (12%) töötav vastaja on piisavalt teadlik IT-turvalisuse poliitikast ja reeglitest, mis on sätestatud tema organisatsioonis. Kooskõlas tõsiasjaga, et pool (49%) töötajatest peab kaitset küberohtude eest kollektiivseks vastutuseks, on selline mitteteadlikkus täiendavaks probleemiks, kui asi jõuab küberohutuse tõhusa struktuuri loomiseni.

Seminar Sinu äri on ohus - mida ettevõtte juhid peavad teadma infoturbesttoimub 20. veebruaril Swissotel konverentsikeskuses

Info ja registreerimine SIIN.

7 993 koosseisulise töötaja seas läbiviidud uuring, kus esitati küsimusi poliitikast ja vastutusest korporatiivse IT-turvalisuse osas, näitas samuti, et 24% töötajatest arvab, et nende organisatsioonides üldse pole sellega seoses mingit spetsiaalset poliitikat. Umbes pool (49%) vastajatest arvab, et kõik töötajad, sealhulgas nad ise, peavad kandma vastutust IT-varade küberohtude eest kaitsmise eest.

Ent, nagu näitas teine Kaspersky Lab’i uuring, mõnikord teevad töötajad kõike täpselt vastupidi. Eelmise aasta jooksul soodustasid personali hooletud tegevused rünnakuid 46% küberohutuse rikkumise juhtumitest.

Selline mittevastavus võib olla ohtlik väikestele ettevõtetele, kus puudub spetsialiseeritud IT-turvaosakond ning kohustusi jagatakse IT-spetsialistide ja ITga mitte seotud personali vahel. Selliste alusnõuete nagu salasõnade vahetus ja vajalike uuenduste installimine eiramine saab ohustada kogu äri turvalisust tervikuna. Kaspersky Lab’i ekspertide arvates on kõrgem juhtkond ning samuti personali- ja finantsspetsialistid, kel on ligipääs oma kompanii kriitiliselt tähtsatele andmetele, tavapäraselt kõrgeima küberrünnakute riski all.

Probleemi lahendamiseks tuleb väikesel ja keskmisel äril tagada IT-personali regulaarne koolitus infoturvalisuse valdkonnas ning kasutada konkreetseteks vajadusteks kohandatud tooteid.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755