Taxify kerkib uhkelt miljardi dollari klubisse

Markus Villig
Markus Villig

Taksojuhid mässavad Taxify vastu. Ekslinnapea Tõnis Palts süüdistab Taxify juhte kelmuses. Samal ajal kerkib kodumaine taksoäpp uhkelt üle miljardi dollari väärt ettevõtete klubisse, kirjutab Eesti Eskpress.

Neli aastat tagasi investeeris üks karismaatiline börsikaupleja Taxifysse 50 000 eurot ning sai selle vastu umbes ühe­protsendilise osaluse.

Tunnustatud noorettevõtja ­Markus Villigu loodud taksotellimise äpp oli just pälvinud ettevõtluskonkursil Ajujaht publiku lemmiku tiitli.

Peagi loobus investor sellest osalusest ning müüs selle vaheltkasuta maha. „Mulle ei sobinud poiste äripraktika. Startup-maailmas peab kogu aeg investoritele bluffima. Mulle meeldib vastupidi, siirus,“ tunnistab ta.

Täna oleks see mees Taxify-miljonär. Taxify on võimsalt turgu haaranud nii Euroopas kui ka Aafrikas. Firma väärtus on aastatega jõudsalt kasvanud. Üks protsent ettevõttest maksab täna mitu miljonit eurot!

Õigupoolest oodatakse, et Taxifyst saab tänavu Transferwise’i järel lausa Eesti järgmine nn ükssarvik – IT-firma, mille väärtus ületab investorite silmis miljard dollarit (eestlastele tuntud ükssarvikud on näiteks Uber, AirBnb, Spotify jt). See tähendaks, et kodumaine taksoäpp oleks sama palju väärt kui neli Eesti Energia uut õlitehast või kaks Saaremaa silda.

Loe pikemalt Toivo Tänavsuu kirjutatud lugu Eesti Ekspressist.

Osale arutelus

  • ITuudised.ee

    ITuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara