8. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swedbank avab peagi uue viipemakseid pakkuva mobiiliäpi

Swedbank uuendab tänavu mobiilipanga rakendust, mis olulise lisafunktsioonina võimaldab peagi teha nutitelefoniga viipemakseid. Uue mobiiliäpi testversioon jõuab klientideni aasta esimeses pooles, mil soovijad saavad ühtlasi rakendust testida ja oma mõtteid ning ettepanekuid jagada.

Swedbanki digikanalite juhi Tanel Lipsi sõnul on viipemaksete funktsionaalsuse loomine vajalik, kuna inimeste käitumisharjumused on viimasel ajal märkimisväärselt muutunud ning nutitelefonist on saanud igapäevane vahend rahaasjade ajamisel.

„Swedbanki mobiiliäpi kasutajate arv suurenes mullu märkimisväärselt, jõudes Eestis 270 000 aktiivse kasutajani. Neist veerand miljonist inimesest kasutab mobiilipanka igapäevaselt 56 protsenti. Jõudsalt tõusis ka viipemaksete populaarsus – 2017. aasta lõpuks oli välja antud üle 300 000 viipekaardi, millega ainuüksi detsembri jooksul tehti üle miljoni makse PIN-koodi sisestamata,“ iseloomustas Lips muutusi käitumisharjumustes.

„Need protsessid näitavad selgelt, et meie kliendid on igati valmis järgmiseks sammuks viipemaksetega, milleks pole füüsilist kaarti poes vajagi. Juba lähitulevikus saab telefoniga poes maksta, pannes selle lihtsalt makseterminali lähedale,“ ütles Lips.

Swedbank kaasab uue mobiilipanga arendamisesse ka kliente. „Swedbank on kodupank väga paljudele inimestele, seetõttu tahame alati pakkuda uuenduslikke ja mugavaid lahendusi. Uue rakenduse loome koostöös klientidega, sest usume, et just nemad oskavad meile kõige täpsemini öelda, mida ja kuidas peaksime mobiilipangas lahendama,“ ütles Lips.

Uue rakenduse testversioon ilmub aasta esimeses pooles. Uus mobiiliäpp toetab vaid tugevaid isikutuvastusvõimalusi, mis tähendab, et sinna paroolikaardiga logida ei saa ja selleks tuleb kasutada turvalisemaid lahendusi nagu Smart-ID, Mobiil-ID või PIN-kalkulaator.

Paralleelselt uue testversiooni väljatulekuga jääb esialgu alles ka senine Swedbanki mobiilipank. Pank sooovitab testimise perioodil kindlasti alles hoida ja kasutada mobiilipanga praegust rakendust, kuna erinevalt testversioonist sisaldab see kõiki mobiilipanganduse funktsioone.

Esialgu saab Swedbanki uue mobiiliäpi viipemakseid kasutada üksnes Androidi operatsioonisüsteemiga nutiseadmetes. Loodetavasti otsustab Apple tulla varsti oma lahendusega ka Baltikumi turule, töö selle nimel käib.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755