11. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uberi ja Waymo andmevargustüli sai lahenduse

Foto: Pixabay
Google’i isesõitvaid autosid arendav Waymo ning sõidujagamisvaldkonna lipulaev Uber on viimaks ometi jõudnud kokkuleppele väidetavas andmevarguses.

Kogu süüdistus seisnes selles, et Waymo endine insener Anthony Levandowski võttis töölt lahkudes kaasa andmed isesõitvate autode kohta ning viis need üle Uberisse, kus ta tööle asus.

Selleks, et omavaheline vaidlus lõpetada, pakkus Uber Waymole, et viimane saab Uberis 0,34% suuruse turuosa. Arvestades, et Uberi väärtust hinnatakse 72 miljardi dollari juurde, tähendaks see, et lepingu väärtus jääb 245 miljoni dollari juurde. Waymo olevat allikate sõnul algselt küsinud 1,8 miljardit, kirjutab CNN.

Allikas: Äripäev.

Autor: Pille Ivask, kaasautor

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755