Autor: ITuudised.ee • 13. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skeleton kolib tootmise Saksamaale

Skeleton Technologiesi asutajad Oliver Ahlberg ja Taavi Madiberk.
Foto: Eiko Kink
Kiiresti kasvav superkondensaatorite tootja Skeleton kolib suvel kogu oma tootmise Saksamaale Dresdenisse. Skeleton ekspordib peaaegu kogu oma toodangu ning kolimise taga on soov viia tootmine sinna, kus on kliendid.

Idufirmast välja kasvanud Skeleton on täna üks Euroopa juhtivaid energiasalvestite tootjaid. Ettevõtte käive kasvas möödunud aastal kolm korda, vahendas "Aktuaalne kaamera".

"Me tahame olla kliendile lähemal. See võimaldab pakkuda kliendile paremaid tarneaegu, madalamat logistikakulu ning siduda klienti paremini ettevõttega. Saksamaa puhul kõige olulisem on autotööstus. Vaatame Boschi, Continentalit, aga ka tootjad BMW, Volkswagen Grupp, Audi, siis kliendile lähedus on oluline. Samamoodi tuulikutootjad, näiteks Enercon on hea näide," selgitas Skeletoni juht ja kaasasutaja Taavi Madiberk.

Viimsi tootmisüksuse paneb ettevõte kinni, kuid Eestisse jääb alles Skeletoni arendusüksus, kuhu ettevõte plaanib töötajaid juurde palgata.

Loe pikemalt ERRist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755