Autor: ITuudised.ee • 15. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Välisminister mõistab hukka Venemaa valitsuse küberründe NotPetya Ukraina vastu

Foto: Pixabay
Suurbritannia välisministeerium teatas täna, et Suurbritannia valitsus peab NotPetya küberründe eest vastutavaks Venemaa valitsust ja sõjaväge. Välisminister Sven Mikser sõnas, et Eesti mõistab hukka Venemaa küberrünnaku Ukraina vastu ja kutsub Venemaad üles käituma küberruumis vastutustundlikult ja rahvusvahelise õiguse kohaselt.

”NotPetya küberrünnak, mis oli suunatud Ukraina valitsus-, rahandus- ja energiasektori vastu, näitas lugupidamatust Ukraina suveräänsuse vastu, kahjustas Ukraina toimepidevust ja põhjustas olulist majanduslikku kahju ka paljudele teistele riikidele. Eestile on väga oluline, et säiliks avatud, stabiilne ja turvaline küberruum ja selleks peavad riigid käituma vastutustundlikult ning järgima rahvusvahelise koostöö reegleid ja rahvusvahelise õiguse norme, mis kehtivad küberruumis samamoodi kui kõikjal mujal,” rõhutas välisminister Mikser pressiteate vahendusel.

Seminar juhtideleTule osalema! Registreeru SIIN.

Sinu äri on ohus - mida ettevõtte juhid peavad teadma infoturbest

20.02.2018

Swissotel Tallinn, Tornimäe 3

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755