Autor: ITuudised.ee • 20. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Luik kohtus Münchenis Sloveenia ja Jaapani kolleegidega

Kaitseminister Jüri Luik kohtus Müncheni julgeolekukonverentsi raames Jaapani asekaitseministri Tomohiro Yamamotoga.
Foto: Kaitseministeerium
Kaitseminister Jüri Luik kohtus Müncheni julgeolekukonverentsi raames Sloveenia kaitseministri, Jaapani asekaitseministri ja Euroopa Komisjoni tööstusvolinikuga.

Euroopa Komisjoni tööstusvolinik Elżbieta Bieńkowska ja Jüri Luik keskendusid kohtumisel Euroopa Liidu eelarvest kaitsealaste initsiatiivide toetamise teemale. „Järgmine Euroopa Liidu eelarve peab kindlasti katma ka uusi kaitsealgatusi,“ ütles kaitseminister Luik. Ta rõhutas, et oluline on ära kasutada Euroopa Liidu kaitsekoostöö raames kujunenud positiivseid arenguid ja edendada innovatiivseid tehnoloogilisi lahendusi.

Jaapani asekaitseminister Tomohiro Yamamoto andis kohtumisel ülevaate julgeoleku olukorrast Ida-Aasia piirkonnas. Ministrid rääkisid ka Eesti ja Jaapani küberkoostööst ning Jüri Luik tervitas Jaapani otsust liituda Tallinnas asuva NATO küberkaitsekoostöö keskusega.

Luik kohtus Münchenis ka Sloveenia kaitseminister Andreja Kati?’iga, kellega arutati nii valmistumist NATO tippkohtumiseks kui ka kahepoolset kaitsealast koostööd. Sloveenia on samuti avaldanud soovi liituda NATO küberkaitsekoostöö keskusega Tallinnas. Lisaks teevad Eesti ja Sloveenia koostööd väljaõppe alal. Sloveenia on NATO eFP raames panustamas Lätis. 

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755