21. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mis asi on Configuration Manageri Toolkit?

Kaido Järvemets
Foto: Erakogu
Configuration Manageri keskkonna haldusega käib käsikäes väga palju erinevaid tööriistu, mille seast Configuration Manageri Toolkiti lähemalt kirjeldab arendaja, konsultant/koolitaja, kommuunikujundaja ja blogija Kaido Järvemets.

Kaido Järvemets esineb Pilvekonverentsil 2018 "Kuidas olla pilves?" ettekandega 

"Pilve läheme me KÕIK – küsimus on kuidas" ja räägib, mis peaks tegema, et pilveteenuste võimalusi enda jaoks maksimaalselt ära kasutada. 

Vaata, kes veel esinevad SIIT.Registreeru SIIN.

Configuration Manageri keskkonna halduse tööriistadest osad on loodud Microsofti enda poolt ning osad kommuuni poolt kõikidele tasuta kasutamiseks. Microsofti poolt on üheks selliseks komplektiks Configuration Manageri Toolkit. Tegemist on tööriistakomplektiga, mille sees on hulk erinevaid vahendeid Primary Site halduse- ja ka lõppkliendi probleemide lahendamiseks.

Selle tööriistakomplekti sees on järgmised tööriistad:

ConfigMgr agendi haldusega seotud:

CliSpy.exeCMTrace.exeDeploymentMonitoringTool.exePolicySpy.exepowervwr.exeSendSchedule.exeWakeupSpy.exe

Enim olen mina kasutanud nendest CMTrace ja DeploymentMonitoringTool tööriistu. Esimese tööriistaga on võimalik lugeda logisid oluliselt paremini kui muidu ning teisega saab näha paigaldusi, mis on lõppkliendini jõudnud.

CMTrace logide lugemiseks

Primary Site haldusega seotud:

CEViewer.exeContentLibraryExplorer.exeContentLibraryTransfer.exeContentOwnershipTool.exeDPJobMgr.exeRBAViewer.exerunmetersumm.exe

Primary Site haldusega seotud tööriistadest on vaieldumalt üks kasulikumaid nimega CEViewerCEViewer näitab ära millal toimub kollektsioonide uuendamine ja palju reaalselt kollektsiooni uuendamiseks aega läks. Enamasti on klientidel kollektsioonidega lood kehvad. Kas suur enamus kollektsioonidest on pandud automaatselt uuenema liiga tihedalt või on kopeerituid halbu näiteid päringutest internetist.

CEViewer kollektsioonide raport

Kõik need tööriistad on leitavad Configuration Manageri Toolkiti installatsiooni kaustast. Seda tööriistakomplekti võib paigaldada nii Primary Site peale, kui ka enda tööjaama.

Configuration Manager Toolkitist on väljas küll juba 2012 R2 versioon aga need tööriistad töötavad endiselt ka uuemas Configuration Manageri CB keskkonnas.

Configuration Manageri Toolkiti saab alla laadida siit ja Kaido koolitused leiab siit .

Autor: Kaido Järvemets

Allikas: IT Koolitus

Autor: Kaido Järvemets

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755