Autor: ITuudised.ee • 22. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RIA tellitud krüptouuring annab ülevaate krüptograafia hetkeseisust

Foto: Pixabay
Riigi Infosüsteemi Amet tellis aasta lõpus AS Cybernetica teadlastelt krüptograafiliste algoritmide uuringu, mis keskendub kolmele põhiteemale nagu krüptoalgoritmide hetkeseis, ID-kaardi intsidendi kirjeldus ning plokiahelate kui rakenduskrüptograafia ülevaade.

„Valminud uuring on meile vajalik töövahend, mis aitab kaasa olukorra kaardistamisele ja oluliste suundade valimisele nii küberturvalisuse tagamiseks kui ka eID valdkonna edendamiseks,“ ütles RIA juht Taimar Peterkop.

RIA ja Cybernetica sõlmisid mullu detsembris raamlepingu krüptograafiaalaste uuringute publitseerimiseks nelja-aastase perioodi vältel. Kui varasemalt tellis RIA partnerilt kord aastas uuringu, siis raamlepingu järgi valmistatakse see vastavalt vajadusele.

Cybernetica juhatuse esimehe Oliver Väärtnõu sõnul tugevdab allkirjastatud raamhankeleping veelgi RIA ja Cybernetica vahelist strateegilist koostööd. “Meil on äärmiselt hea meel olla riigi partner teemal, mis kindlustab meie digiühiskonna aluseid. Viimaste aastate arenguid jälgides on selge, et huvi kübervaldkonna vastu on kasvanud eksponentsiaalselt, mistõttu on eriti oluline, et saame jagada sellekohast alusteadmust mitte ainult kohalikele partneritele, vaid pälvida tähelepanu ka rahvusvaheliselt,” sõnas Väärtnõu.

Nii värske krüptoaruanne kui ka varasemad uuringud on üleval RIA kodulehel.

Krüptograafia uuringut antakse välja alates 2011. aastast ning selle eesmärk on anda ülevaade krüptograafiaalasest uurimistööst ja trendidest maailmas.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755