Autor: ITuudised.ee • 23. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TransferWise kingib Eesti sünnipäeva puhul veebruari ülekandetasude summa MTÜ-le Eesti 2.0

Taavet Hinrikus esinemas inspiratsioonikõnega Hüppelaua suvekooli noortele 2017 aasta suvel.
Foto: Aali Lilleorg
Finantstehnoloogiaettevõte TransferWise toetab 25 000 euroga mittetulundusühingut Eesti 2.0. Annetuse summa koguti kokku TransferWise’i ülekandetasude pealt, mis saadeti mujalt maailmast vabariigi sünnipäevakuu vältel Eestisse. Saadava summaga plaanitakse finantseerida MTÜ Eesti 2.0 suvekooli “Hüppelaud”, mille eesmärgiks on innustada noori huvituma tehnoloogiast. TransferWise’i töötajad on eelnevalt “Hüppelaua” programmis mentoritena juba kaasa löönud.

TransferWise’i kaasasutaja Taavet Hinrikuse sõnul on Eesti 2.0 väärtuslik ettevõtmine, kuhu tasub panustada. „Tegin eelmisel suvel Eesti 2.0 tiimiga koostööd, kui osalesin nende korraldatud suvekoolis Hüppelaud. Seal oli mul võimalus innustada noori katsetama, julgemalt tegelema tehnoloogiaga ja õppima programmeerimist. Ma jagan Eesti 2.0 eestvedajatega sama mõtteviisi – tehnoloogia tundmine aitab maailma paremini mõista ja annab võimaluse midagi olulist korda saata.”

“See on TransferWise'i kingitus väärikale 100-aastasele Eestile ja panustamine siinsetesse noortesse,” lisas Hinrikus.

Eesti 2.0 tegevjuht Ede Tamkivi kinnitas, et MTÜle Eesti 2.0 on see suur au ja nad on selle žesti eest ülimalt tänulikud. “Meie ettevõtmise operatiivkulud katab grupp regulaarseid eratoetajaid ja igal annetatud summal on kindel väljund noorte tehnoloogiahariduse edendamises.”

MTÜ Eesti 2.0 on tänaseks läbi nelja projekti toetanud 100 kooli ja pea 50 000 õpilast. “Ainult kaasamõtlejate ja toetajate abiga suudame oma visiooni ellu viia,” ütles Eesti 2.0 asutaja ja ettevõtja Hardi Meybaum. “Meil on rõõm tõdeda, et TransferWise vaatab meiega samasse suunda.”

TransferWise'i panus läheb tänavuse Hüppelaua suveprogrammi korraldamisse, mis on suunatud 14-19-aastastele Eesti koolide õpilastele. Programm annab kiire prototüüpimise mudeli järgi võimaluse ehitada tiimitööna nädalaga valmis käegakatsutav toode.

Eelmisel suvel esmakordselt toimunud suvekoolis “Hüppelaud” said kokku 60 õpilast 31 koolist üle Eesti ning neid juhendasid rahvusvahelise kogemusega ettevõtjatest mentorid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755