Autor: ITuudised.ee • 26. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia teatas täna neljast uuest telefonist ja 4G võimekusega Nokia 8110

HMD Global, Nokia telefonide kodu, teatas täna neljast uuest telefonist, mis lisanduvad Android nutitelefonide portfooliosse – Nokia 8 Sirocco, Nokia 7 Plus, new Nokia 6 and Nokia 1. Pakkudes meisterlikkust, mida Nokia telefonidelt oodata võib, iga uue nutitelefoni jaoks on vastupidavus ja töökindlus standardiks. Sari on aluseks uutele materjalidele ja disainilahendustele.

Täites lubadust luua puhas, nutikas, turvaline ja kaasaegne Androidi kogemus, teatas HMD Global, et neist saab esimene globaalne partner, kellel on pakkuda seadmete täispakett, mis on valitud Google´i Android One programmi. Kõigutamatu pühendumusega läbi viidud igakuised turvavärskendused on kindlustanud Nokiale koha globaalses programmis.

Lisaks nendele uutele Android nutitelefonidele teeb oma tagasituleku ka ikooniline Nokia 8110, tuues teieni 4G ühenduse ja liugklapiga telefoni taasavastamisrõõmu.

Puhas, turvaline, ajakohane ja Android One pühendumusega

Kolm uut Nokia nutitelefoni- Nokia 8 Sirocco, Nokia 7 Plus and the new Nokia 6 - liituvad Android One perega, pakkudes Google´i poolt disainitud kõrgekvaliteedilist tarkvarakogemust. Iga telefon püsib aja jooksul värskena tänu hiljutistele Google AI toega uuendustele, mis tagavad kõrgeima astme turvalisuse. Tänu puhtale Androidi installatsioonile ei kaasne Nokia nutitelefonidega ebavajalikke UI muutusi ega varjatud protsesse, mis vähendavad aku kestvust või aeglustavad telefoni tööd. Iga telefoniga tuleb kaasa piiratud koguses eelnevalt installeeritud rakendusi, mis annavad senisest enam mäluruumi ja tagavad uusimad innovatsioonid, aidates sul alati ühe sammu võrra teistest ees olla.                                                                              

Avades Android Oreo™ mudeli avaneb teil võimalus nautida kõige uuemaid funktsioone, sealhulgas Picture-in-Picture mitmiktegevuseks, Android Instant Apps uute rakenduste avastamiseks ja nende võimalikult efektiivseks kasutamiseks, 60 uut emotikoni ja energiasäästu funktsiooni nagu näiteks taustarakenduste kasutamise limiteerimine. 

Tutvustame nelja uut Nokia Android nutitelefoni, Nokia portfoolio laiendust: 

Nokia 8 Sirocco: ultrakompaktne jõujaam fännidele

Nokia 8 Sirocco elegantne disain ja kompaktne stiil on inspireeritud Nokia telefonide rikkalikust disainipärandist ning on ideaalne mix meisterlikkusest ja eesmärgipärastest uuendustest. Nokia 8 Sirocco annab edasi jõulisi omadusi nagu täiustatud Dual-Sight, ZEISS optika ja hoolikalt häälestatud akustika, tegemist on ultrakompaktse jõujaamaga ja hetkel meie kõige disainikama nutitelefoniga. 

Selle kumer klaas ümbritseb hoolikalt kujundatud roostevabast terasest raami, et anda edasi segu tugevusest ja ilust. Nokia 8 Sirocco on äärtest vaid 2mm õhuke ja ühendab endas kumera äärest-ääreni pOLED 2K 5,5-tollise ekraani koos vormitud korpusega, et luua eriti kompaktne profiil.

Selle roostevabast terasest raam on 2,5 korda tugevam kui 6000-seeria alumiinium ja 3D Corning® Gorilla® klaas 5 on piisavalt tugev, et igapäevatöös hästi vastu pidada. Tänu kahekordselt teemant-poleeritud roostevabast terasest raamile, tundub see teie käes turvalisem.

Nüüd saate salvestada iga detaili tänu Nokia 8 Sirocco ZEISS optika tagumistele topeltanduritele, mis ühendavad endas ülitundliku lainurkkaamera ja sekundaarse kahekordse optilise suumiga 13MP anduri. Pro Camera režiimi abil saate täieliku käsitsijuhtimise võimaluse iga pildi puhul nagu oleksid tõeline professionaal. 

Nokia 8 Sirocco on saadaval alates aprilli algusest, keskmiseks globaalseks jaemüügihinnaks on 749 eurot, mille hulka ei kuulu maksud ja subsiidiumid. 

Nokia 7 Plus: kangelaslikuks lipulaevaks kõigile

Loodud loojatele. Nokia 7 Plus peidab endas omadusi, mida on vaja suurepärase sisu loomiseks – ekraan, võimsus ja disain. Kombineerides omavahel innovaatilist optilist riistvara ja kuvamise algorütme, jäädvustab Nokia 7 Plus hetked fotodeks tõeliselt elutruult. Tänu täiustatud Dual-Sight kahesuunalistele ZEISS optilistele tagakülje anduritele on omavahel ühendatud ülitundlik 12MP esmane lainurkkaamera, mis tagab nii hämarates kui ka eriti erksa valgusega olukordades täiusliku tulemuse ja sekundaarne 13MO kaamera, mis pakub kahekordset optilist suumi hetkede jaoks, mil soovite pildistada lähemalt. 

Nokia 7 Plus toetab võimsat Qualcomm® Snapdragon ™ 660 mobiilplatvormi, et saaksite rohkem sisu koguda ja seda nautida. See on optimeeritud ja integreeritud maksimaalse jõudluse ja aku kasutusaja saavutamiseks isegi siis, kui teed live videot Facebookis või YouTube'is. Võimsa 3800 mAh optimeeritud akuga pakub Nokia 7 Plus 2-päevast aku kasutusaega.

 

Kumerus ja õhukesed servad pakuvad teile suure ekraani kogemust mugavas ja kompaktses pakendis. Erk 6-tolline 18:9 Full HD+ ekraan muudab Nokia 7 Plus mudeli ideaalseks internetis ja sotsiaalmeedias surfamiseks, mängimiseks ja meelelahutuseks, pakkudes rohkem sisu samal pinnal kui traditsiooniline 5,5-tollise ekraaniga seade. 

 

Saadaval kahes värvitoonis - Must/Vask ja Valge/Vask. Nokia 7 Plus tuleb müügile aprilli alguses keskmise globaalse jaemüügihinnaga 399 eurot, mille hulka ei kuulu maksud ja subsiidiumid. 

 

Uus Nokia 6: meie auhinnaline telefon muutus veelgi paremaks

Tuginedes oma eelkäija edule pakub uus Nokia 6 kompaktsemas ja vastupidavamas keres veelgi võimsamat esitlust ja suurepäraseid uusi funktsioone. See on 60% kiirem kui tema auhinnaline eelkäija. Telefonil on nüüd täiustatud Dual-Sight, ZEISS optika, USB-C kiirlaadimine, veelgi kompaktsem ekraani-korpuse suhe, Nokia ruumiline heli ning puhas, turvaline ja ajakohane Android Oreo™.

 

Uus Nokia 6 viib originaali täpse meisterlikkuse järgmisele tasemele 6000-seeria tahkest alumiiniumist valmistatud korpus, mis on valminud 11-tunnise kahetoonilise anodeerimise ja poleerimisprotsessi käigus. Lisaks, ühendades voolitud 2,5D ekraani kahjustuskindla  Corning® Gorilla® klaasiga, on Nokia 6 kompaktne ja rafineeritud korpus disainitud kestma ilusana pikka aega. 

 

Meie insenerid on integreerinud Qualcomm® Snapdragon™ 630 mobiiliplatvormi, et tagada kiire ja sujuv esitus lisaks kogu päeva kestvale akule.

 

Saadaval kolmes värvitoonis: Must/Vask, Valge/Raud ja Sinine/Kuld. Nokia Plate 2 tuleb müügile aprilli alguses keskmise globaalse jaemüügihinnaga 279 eurot, mille hulka ei kuulu maksud ja subsiidiumid.

 

Nokia 1: täiuslik Nokia nutitelefoni kogemus, mis on kättesaadav kõigile

Nokia 1 on läbimurre tehnoloogia kättesaadavuse vallas, pakkudes nutitelefoni põhiomadusi ja kindlustades Nokia kvaliteedi koos värskendavalt tuttava disainiga kõigile austajatele üle kogu maailma. Andes suuremale hulgale inimestele ligipääsu tehnoloogiale koos Android Oreo™ (Go edition) versiooniga, mis on optimeeritud seadmetele, millel on 1GB RAM või vähem. Nokia 1 on disainitud olema sujuv ja tundlik, täieliku ligipääsuga  Google Play™ poele, et leiaksite kõik oma lemmikrakendused nagu WhatsApp, Facebook ja Instagram kuni mobiilipangani välja, rõhutades rakendusi, mis on optimeeritud Android Oreo™ (Go edition) jaoks.

 

Uues värskes pakendis, mis sisaldab kuulsat „Nokia naeratust“, saate anda oma Nokia 1 telefonile stiilimuutuse tänu populaarsetele Xpress-on katetele, mis on saadaval erksates värvitoonides. Isiklikku stiili väljendavate katete paigaldamine võtab aega vaid paar sekundit. Iga kate on valmistatud sama hoole ja täpsusega nagu telefoni originaalkorpus. Kahetooniline polükarbonaatkate on vastupidav ja valmis vastu seisma igapäevastele võimalikele põrutustele.

 

Saadaval alates aprilli algusest Warm Red ja Dark Blue toonides austajatele üle kogu maailma, valitud turgudel ka pastelsetes toonides. Nokia 1 globaalseks jaemüügihinnaks on $85, mille hulka ei kuulu maksud ja subsiidiumid. Xpress-on katted, mida müüakse eraldi, on saadaval alates $ 7.99 erksinises, hallis, kollases ja roosas värvitoonis.

 

Originaali austajatele: Nokia 8110 tagasitulek

Toome turule tagasi legendaarse Nokia 8110, seda 4G funktsioonidega telefoni täiustab ikooniline kumera liuguri disain. See annab sulle võimaluse end välja lülitada, lõbutseda ja lõõgastuda teadmisega, et nutitelefon on olemas kohe, kui seda vajad. 

 

Tuttava ja hõlpsasti kasutatava kasutajaliidesega sisaldab see intuitiivset puutetundlikku mehaanikat, mis võimaldab liuguri abil kõnesid lõpetada ja neile vastata. Nokia 8110 on valmistatud Nokiale omase meisterlikkusega, pakkudes standardina vastupidavust ja usaldusväärsust. Nokia 8110 pakub kristallselgeid VoLTE kõnesid ja on ideaalne neile, kes soovivad ikoonilist 4G funktsioonidega telefoni juurdepääsu saamiseks rakenduste poele nagu Google'i abimees, Google'i otsing, Google Mapsi, Facebook ja Twitter, saata ja võtta vastu e-kirju või importida kontakte ning sünkroonida oma kalendrit Outlooki ja Gmailiga. Selleks, et see kõik töötaks tõrgeteta, on Nokia 8110 funktsioon Qualcomm® 205 Mobile Platform. Ja muidugi - telefoniga tuleb kaasa ka uuendatud versioon ussimängust Snake.

 

Valikus on kaks värvitooni - Traditional Black ja Banana Yellow. Nokia 8110 tuleb müüki maikuus ja selle keskmiseks globaalseks jaemüügihinnaks on 79 eurot, mille hulka ei kuulu maksud ja subsiidiumid. 

 

Florian Seiche, HMD Global tegevdirektor:

„Alustasime seda teekonda eelmisel aastal samal ajal suurte ootustega oma fännide poolt ja tundsime vastutust pakkuda Nokia telefonide pärandit. Sellest ajast alates oleme uuesti kasutanud armastatud ikoone, loonud partnerlussuhteid vanade ja uute sõpradega ning andnud meie puhta, turvalise ja ajakohase Android’i kogemuse meie nutitelefoni portfelli kaudu. Eelmisel aastal saadeti üle 70 miljoni Nokia telefoni.

 

Oleme oma portfelli laiendades alati silmas pidanud ühte visiooni: pakkuda suurepäraseid Nokia telefone, mis vastavad meie fännidele ootustele. See on olnud põnev aeg ja kuna me vaatame tulevikku, plaanime jätkuvalt laiendada oma telefonide portfelli ja pakkuda seeläbi tarbijatele laia valikut Nokia telefone, mida nad võivad armastada ja usaldada. "

 

 

Juho Sarvikas, HMD Global peatootejuht:

„Meil on täna rõõm teatada oma tootesarja laienemisest viie uue seadme võrra, mis loovad uusi kriteeriume nutitelefonide disaini alal Nokia 8 Sirocco mudelit silmas pidades ja toome turule meie praeguse hetke kõige kättesaadavama nutitelefoni Nokia 1.

 

Läbi nende uute seadmete näete te meie innovaatilist lähenemist inseneritööle ja meie tugevat pärandit visuaaltehnoloogia esiletoomisel koostöös ZEISSiga. Märkate meie esmaklassilisi materjale ja silmatorkavat stiilset portfoolio viimistlust, mis pakub Nokia telefoni väärilist usaldusväärsust ja vastupidavust.

 

Oleme uhked, et valmistasime nutitelefonid, mis vastavad tänase maailma vajadustele, meie pühendumus puhtale, turvalisele ja ajakohasele Androidile on meie strateegia aluseks. Täna viime selle pühendumuse kõrgemale tasemele olles globaalse Android One programmi juhtivpartner ja andes edasi Google´i poolt heaks kiidetud kogemusi.”

 

Pekka Rantala, HMD Global asepresident ja turundusjuht:

„Nutitelefon on meie igapäevane kaaslane ja miski, millele inimesed peavad saama loota. Eelmisel aastal lubasime inimestele, et anname edasi kõik tõelise Nokia mobiiltelefoni omadused ja oleme väärt seda usaldust, mis inimestel Nokia kaubamärgi vastu on. Liitume suurima rõõmuga Android One programmiga. Tänu meie pühendumusele puhta, turvalise ja ajakohase Androidi loomisel sobime me programmiga ideaalselt ning läbi uute lisanduste portfooliosse oleme jätkanud oma lubaduste täitmist. Meie laiendatud uhiuus nutitelefonide portfoolio tähendab, et igaüks leiab nüüdsest siit endale sobiva Nokia telefoni, millele saab loota.”

 

Jamie Rosenberg, asepresident, Business & Operations, Android & Google Play:

„Android One on meie partnerlussuhete lipulaevaks ning see terviklik sari uusi Nokia nutitelefone esindab meie hetke suurimat partnerlussuhet. Nüüd saavad kasutajad üle kogu maailma leida enda jaoks sobiliku seadme, mis vastab nende vajadustele ja nad saavad olla kindlad, et soetavad kvaliteetse riistvara ja tarkvaraga telefoni, mis on nutikas, turvaline ja lihtsalt imeline.”

Saadavus:

Nokia 8 Sirocco on müügil alates aprilli algusest keskmise globaalse jaemüügihinnaga 749 eurot.

Nokia 7 Plus on müügil alates aprilli algusest keskmise globaalse jaemüügihinnaga 399 eurot.

Nokia Plate 2 on müügil alates aprilli algusest keskmise globaalse jaemüügihinnaga 279 eurot.

Nokia 1 on müügil alates aprilli algusest keskmise globaalse jaemüügihinnaga $85. Xpress-on katted, mida müüakse eraldi, on saadaval alates $ 7.99 erksinises, hallis, kollases ja roosas värvitoonis.

Nokia 8110 n on müügil alates maikuust keskmise globaalse jaemüügihinnaga 79 eurot.

Hindade juurde ei kuulu maksud ja subsiidiumid.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755