2. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sorainen digitaliseerib koostöös Avokaadoga advokaaditeenuse

Avokaado juht ja asutaja Mariana Hagström
Sorainen ja Avokaado sõlmisid koostöölepingu, mille kohaselt advokaadibüroo ja õigustehnoloogia ettevõte alustavad koostööd, et arendada digitaalseid teenuseid Soraineni klientidele Baltimaades ja Valgevenes. Sorainen on esimene rahvusvaheline advokaadibüroo Avokaado platvormil.

Koostöö kohaselt hakkab Sorainen oma Baltikumi ja Valgevene büroodes kasutama lepingute ja know-how automatiseerimiseks Avokaado tarkvara ja platvormi. Edasine teenuse digitaliseerimine ja protsesside automatiseerimine võimaldab tulevikus pakkuda üle platvormi digitaalset õigusteenust tuhandetele klientidele.

Sorainenis oskusteabe arendamise eest vastutava partneri Kaupo Lepasepa sõnul on selline automatiseerimine esimene samm teel tehisintellekti poolt osutatud õigusabini. “Arvuti teeb inimese eest ära korduma kippuvad rutiinsed ülesanded, et õigusekspert saaks keskenduda sisukamale tööle, mis loob kliendile rohkem väärtust. Kokkuvõttes jõuavad spetsialistide teadmised rohkemate klientideni ehk esmakordselt saame rääkida õigusteenuse sisulisest skaleeritavusest,” lisas Lepasepp. 

Avokaado juhi ja asutaja Mariana Hagströmi sõnul on Eesti e-riigi tuntus ja e-residentsus andnud mitmetele digitaalsetele lahendustele võimaluse hoogsalt Eestis kasvada, sealhulgas legaltechi valdkonnas. “Pärast kaheaastast tööd oleme jõudnud olulisse laienemise etappi, kus saame hakata oma platvormile lisama uusi teenusepakkujaid. Esimene partner on Baltikumi suurim advokaadibüroo Sorainen, kes on oma julguse ja innovatsiooniga eeskujuks teistele turuosalistele. Meie jaoks loob partnerlus Soraineniga ühtlasi ka võimaluse Eestist veel kolme riiki laieneda,” lisas Hagström.

Hagström lisas, et õigustehnoloogia areng muudab lähiaastatel oluliselt juristi-advokaadi tööd, kuid lõppastmes võidavad sellest just kliendid, kuna õigusvaldkond muutub läbipaistvamaks, kiiremaks ja klientidel tekib ligipääs täiesti uutele piiriülestele online teenustele. “Traditsioonilised teenused ei sobi uutele ärimudelitele ja ka traditsioonilised ettevõtted soovivad muutust. Konkurents tiheneb nii büroode kui alternatiivsete teenusepakkujate osas, mis seab surve alla teenuse hinnad ja nõuab keskendumist produktiivsusele,” selgitas Hagström.

“Me testisime palju erinevaid tehnoloogiaid ja lahendusi, kuid valisime just Avokaado, sest näeme siin palju suuremat potentsiaali kui tüüpdokumentide koostamine. Oleme valmis katsetama ja usume, et õigesti valitud tööriist tarkade inimeste käes võimaldab õigusabi osutada täiesti uudsel ja senisest tõhusamal viisil,” selgitas Lepasepp.

Avokaado arendab pilvepõhist tarkvara ja õigusalast sisu koondavat platvormi, mis aitab ettevõtetel kiiresti koostada, hallata ja allkirjastada erinevaid lepinguid. Avokaado platvormil on juba sõlmitud tuhandeid lepinguid, teenuse kasutajaid on naaberriikidest kuni Austraalia ja Ameerikani. Ettevõtte asutati ja teenus käivitati 2016. aastal; 2017. aasta lõpus valiti Avokaado Eesti parimate varajases faasis iduettevõtete hulka.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755