Autor: ITuudised.ee • 2. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tieto aitab Touch Bankil võimendada GooglePay klientide maksekogemust

Tieto on loonud Touch Bankile lahenduse, mis võimaldab maksta Visa ja Mastercard kaartidega, kasutades e-rahakotti Google Pay. See on kõige kaasaegsem lahendus veebis, mobiilirakendustes ning NFC-tehnoloogiaid toetavates müügikohtades ostude tegemiseks.

Tänu Google Pay’le (varasema nimega Android Pay) ei pea kaardiomanikud esitama poes füüsilist kaarti ostude eest tasumisel. Ka veebis ostlemine on lihtsam, sest kaardiandmeid pole vaja eraldi sisestada. Kuna Google Payga ostude eest tasumisel ei anta müüjale kasutatud kaardi kohta teavet, on see lahendus ka turvaline. Elektrooniline maksejulgeolek tagatakse tokeniga – vastava märgiga, mis annab lisaturbe kliendi kaardi asemel.

Google Pay on kiire, mugav ja turvaline makseteenus kõigi Android nutitelefonide ja –tahvlitega ostude tegemiseks veebilehtedel ja mobiilirakendustes, mis seda toetavad. NFC-võimekusega nutitelefoniga saab Google Payd kasutada kõikjal, kus on kassas kontaktivaba makseterminal.

Touch Banki Multicard põhineb uuel kontseptsioonil – nutikal plastkaardil, mis koondab endas erinevate pankade kaarte ja mis suudab ostuhetkel automaatselt otsustada, millise panga kaarti on antud hetkel ja ostukohas kõige kasulikum kasutada.

„Mobiilimaksete populaarsus kasvab nii tarbijate kui pankade seas kiiresti. Ühelt poolt pakuvad pangad kui mobiilsete makseteenuste osutajad klientidele traditsioonilisi ja usaldusväärseid finantsteenuseid. Teisalt muudab Google Pay e-rahakott ostude eest tasumise mugavaks ja kiireks. Meie Tietos aitasime need kaks kokku panna ning luua Touch Banki klientidele täiesti uuel tasemel kliendikogemuse,“ ütles Tieto Estonia pangandusüksuse juht Darvet Kõdar.

„Paari aastaga on kontaktivabad maksed arenenud tulevikutehnoloogiast jaepanganduse standardiks. Hindame kõrgelt Tieto panust Touch Banki ühendamisel Google Pay makseteenusega. Üheskoos suutsime läbida kõik projekti väljatöötamise ja rakendamise etapid võimaliku lühikese aja jooksul ja pakkuda klientidele kauaoodatud võimalust kasutada traditsiooniliste maksevahendite asemel nutitelefoni,“ ütles Touch Banki pangandustoodete arendusjuht Sergei Mozhaev.

Touch Bank on digitaalne jaepank, mis sisenes Venemaa turule 2015. aasta aprillis. Touch Bank tegutseb OTP panga litsentsi all ja on Euroopa OTP grupi rahvusvaheline projekt. Pank tegutseb vaid digitaalses keskkonnas ning ei oma kontoreid ega sularahaautomaate. Pangal on kaug-klienditeenindus läbi internetipanga ja mobiilirakenduse. Touch Bank pakub täispaketti finantstoodetest ja –teenustest, mis põhinevad universaalsetel Visa ja Mastercardi krediit- ja deebetkaartidel.

Tieto on Põhjamaade üks suurimaid täislahendusi pakkuv IT-ettevõte, mis annab tööd enam kui 14 000 spetsialistile, kellest 300 töötab Eestis.

1994. aastast Eestis tegutsev Tieto Estonia AS keskendub tarkvaraarendusele, äriprotsesside ja infosüsteemide automatiseerimisele, IT-taristuteenustele ning pangandustarkvara tootearendusele ja müügile.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755