Autor: Aali Lilleorg • 12. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pilve kolimine on nagu jääauku suplema minek

Zone.ee infoturbe evengelist ja jõudlusfriik Peeter Marvet
Foto: Andres Haabu
Äripäeva raadio Hommikuprogrammis oli 12. märtsil juttu sellest, mismoodi paistab Eesti oma maksukorraldusega silma teiste lähiriikide seas ja kuidas parandada ära uus tulumaksuseadus ning miks tasub ettevõtjatel oma äritegevus kolida pilve.

esineb Pilvekonverentsil 2018 "Kuidas olla pilves?"Info ja registreerimine SIIN

Hommikuprogrammis olid külas maksuspetsialist Marko Saag, riigikogu liige Aivar Sõerd, infoturbe evangelist Peeter Marvet ja Äripäeva börsitoimetuse juht Juhan Lang. Saatejuht oli Aivar Hundimägi.

Ettevõtjate poolt pilveteenuste kasutuselevõtmisest rääkides selgitas Zone.ee infoturbe evengelist Peeter Marvet kuidas startupid on pilveteenuste peal üles kasvanud ja millised on võimalused kasutada kõikvõimalikke teenusejupikesi. Hoopis teine lugu on aga nende ettevõtetega, mis peaksid vana infra pealt ümber kolima. Marvet, kes 15. märtsil toimuval Pilvekonverentsil astub üles jõudlusfriigina, võrdles olukorda jääauku suplema minekuga - selle võiks ette võtta, aga hirmus on. 

Kuula hommikuprogrammi ja saad teada, millest Peeter Marvet veel seoses pilveteenuste arengutega rääkis ja milliseid uusi võimalusi tutvustas. 

Täna oli Äripäeva raadio hommikuprogrammis külaliseks ADM Interactive tegevjuht Riho Pihelpuu, kes rääkis, mis kasu võiksid ärid pilvest saada ja miks see peaks huvitama ettevõtetes erinevaid juhte. Lisaks selgitas ta, miks tarkvara arendaja ja pilve hosting peaksid tegema koostööd. 

kuula alates 57:00.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755