Autor: ITuudised.ee • 12. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus keeleäpp valib eestlaste lemmiksõna

Sel nädalal valmis keeleäpp Lemmad, mis võimaldab hinnata eestikeelsete sõnade meeldivust. Kogutud häälte tulemusel selgub eestlaste lemmiksõna.

Rakendus põhineb Eesti keele instituudi andmebaasidel, kuhu on kokku kogutud üle 170 000 eestikeelse sõna. Äpiga on ühendatud nii õigekeelsussõnaraamat, seletav sõnaraamat, sünonüümisõnastik kui ka eestikeelne vikipeedia.

„Inspiratsioon rakenduse kirjutamiseks tuli sõprade vahelisest arutelust eesti keele ilusamate sõnade üle,“ selgitas üks arendajaist Ekke Tõiv Uustalu. „Asja lähemalt uurides selgus, et meil on olemas mahukad eesti keele andmebaasid. Ja kuna 2018 on Eesti Vabariigi juubeliaasta, otsustasime kirjutada uue rakenduse, et tõsta esile eesti keele rikkust,“ lisas ta.

Ilusaima sõna valimiseks saab rakenduses anda sõnadele poolt- ja vastuhääli. Rahva lemmiksõnadest kujuneb reaalajas muutuv edetabel. Eesti keele sõprade lemmiksõna selgub jaanilaupäevaks, 23. juuniks. 

Mobiilirakendust Lemmad saab alla laadida Androidi operatsioonisüsteemiga nutitelefonidele Google Play Store´ist ja Apple´i telefonidele App store´ist.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755