Autor: Liisa Rebane • 13. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Araabia Ühendemiraatide turul on uued lahendused oodatud

Milremi juhatuse esimees Kuldar Väärsi
Foto: Raul Mee
Eesti ettevõtjad vallutavad Araabia Ühendemiraatide turgu, kuhu on end raske sisse seada, kuid kus uudseid lahendusi oodatakse ja riskiraha jagub, rääkisid seal tegutsevad ettevõtjad.

Eesti ettevõtete eksport Araabia Ühendemiraatidesse on kõvasti kasvanud – seitsme aastaga 6 miljonilt eurolt 40 miljonile eurole.

Kõigist teistest valdkondadest on kaugel ees elektroonika, eriti kõik mobiiltelefone puudutav. Peamine süüdlane selles võib olla AS Reach-U, mille arendatud asukohapõhiseid lahendusi on Araabia Ühendemiraatide üks suurematest mobiilioperaatoritest kasutanud juba 15 aastat.Ettevõtte tegevjuht Ülo Säre ütles, et neil läks omal ajal turule sisenemine väga valutult, kusjuures ettevõte ise turule minekut ei algatanudki.„Me tegutseme turul koos Ericssoniga, kes tegi meie jaoks suure töö ära. Meie tooted on Ericssoni hinnakirjas, meid kaasatakse projektidesse ja saimegi kliendi Araabia Ühendemiraatidesse. Kui üks Eesti ettevõte tahaks kogemuslugu kuulda, siis seda meil jagada ei ole,“ märkis Säre. Eesti kaitsetööstusettevõtte Milrem tegevjuht Kuldar Väärsi ütles, et Milremi tegevus Araabia Ühendemiraatides on praegu veel varases faasis, kuigi turul on tegutsetud 2-3 aastat. Kohaliku turu eripära on tema sõnul just aeg, mis kulub selleks, et eduka müügini jõuda.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755