Autor: ITuudised.ee • 13. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TTÜs tuleb ehituse digitaliseerimise arendusnädalavahetus

Digitaalehituse klaster ja Garage48 korraldavad 6.-8.aprillil tehnikaülikoolis rahvusvahelise ehituse digitaliseerimise arendusnädalavahetuse, kus eksperdid, insenerid, disainerid, tarkvaraarendajad, andmeanalüütikud ja turundajad töötavad 48 tunni jooksul välja sektori efektiivsust tagavad lahendused.

Korraldajate teatel on osalejail hea võimalus katsetada uute ja huvitavate ideedega ning saada sealjuures mentorlust spetsialistidelt, lisaks saavad osalejad ligipääsu erinevatele valdkonnapõhistele andmebaasidele.

Oodatud on lahendused, mis tegelevad IoT, virtuaalreaalsuse, AI, droonide, 3D mudeldamise, parameetrilise disaini ja teiste digiinnovatsioooni poolt pakutavate võimalustega. Mentorite ja auhindade nimekirja koostades on arvestatud asjakohasuse ja rahvusvahelisusega ning maksimaalse kasuga häkkijatele.

Projekt Kuubis juhataja ja Digitaalehituse klastri juhatuse liikme Merylin Rüütli sõnul on ehitussektor kogu maailmas läbimas digitaalset muudatust, millega kaasneb ka vajadus uue ehitus-IT kompetentsi järgi.

„Uut tüüpi protsesside ja tehnoloogia rakendamisega on võimalik kogu elukaare lõikes saavutada märkimisväärset kokkuhoidu. Meie eesmärk on arendusnädalavahetusel omavahel kokku viia sektori eksperdid ning IT-spetsialistid, leidmaks lahendusi ehitussektori efektiivsuse tõstmiseks ning loomaks tooteid ja teenuseid, mille järgi turul vajadus on,“ sõnas Rüütli.

Colonna Kinnisvara juhatuse liikme Marek Õunamägi kinnitusel on ehitus-arenduse ja hilisema halduse digitaliseerimine paratamatud protsessid. „Globaalses mõttes konkurentsi säilitamiseks peab Eesti taas spurtima digimaailmas ja uuesti tiigriks saama,“ lisas ta.

Garage48 Digital Construction Hackathon algab reedel, 6. aprillil ideede esitlemisega ning lõppeb pühapäeval, kui tunnustatakse silmapaistvamaid meeskondi, kes 48 tunni jooksul on kõige edukamalt arendanud töötava prototüübi. 

Ürituse korraldajad on osalistele inspiratsiooniks järjestanud valdkonnale omased väljakutsed: 

Madal tootlikkus ja kasumlikkusEhitusajakavade venimineVähene digitaliseerimine ning koostöö online-keskkondadesVähene kaasaegsete tehnoloogiate kasutamineJätkusuutlikkuse ja hea-olu kasvav vajadusÕiges ajakavas ning eelarves püsivate projektide vähesusVähene turvalisus ehitusplatsilHalb dokumendi- ja informatsioonihalduse süsteem

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755