Autor: Aali Lilleorg • 15. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pilvekonverentsil paistab päike, aga IT on pilves

Amazon Web Services lahenduste arhitekt Monica Lora.
Foto: Urmas Kamdron
Täna Tallink Spa konverentsikeskuses Äripäeva teemaveebi ITuudised.ee ja ADM Hosting koostöös toimuval Pilvekonverentsil on laval Amazoni, Oracle, Dropboxi ja Klinkmanni esindajad, pilveteenuste kasutamise kogemusi jagamas on Coop, Omniva ja Äripäev. Konverents otsib vastust küsimusele - kuidas olla pilves.

Juba neljandat korda toimuval konverentsil rääkis avaettekandes Amazon Web Services lahenduste arhitekt Monica Lora innovatsioonist pilveteenustes ning näidetest, kuidas AWS platvormi abil on ettevõtted innovaatilisemaks saanud. Lisaks rääkis ta kuidas Amazonis on toimund evolutsiooniline areng, üle on mindud mikroteenuste arhitektuurile ja see viinud selleni, et uuendused toimuvad kiiresti. Ettevõtte poolt pakutavaid teenusid on praeguseks kokku rohkem kui 90.  

Ennelõunane sessioon konverentsil oli välisesinejate päralt. Oracle, Dropboxi ja Klinkmanni rahvusvahelised esindajad rääkisid järgmise põlvkonna pilveplatvormidest, turvalisest sisupõhisest koostööst ning tootmisettevõtetele mõeldud turvalisetest lahendusdest. 

Pärastlõunane sessioon jätkub kogemuslugudega Coopilt, Äripäevalt ja Omnivalt, teaduspilve ehitust ja võimalusi tutvustab Ilja Livenson Tartu Ülikooli teadusarvutuskeskusest. Taani konsultasiooniettevõttes CTGlobal töötav Kaido Järvemets räägib pilve minemise võludest ning valukohtadest. Pilvevaldkonna ekspert Riho Kurg ja infoturbe evangelist ja jõudlusfriik Peeter Marvet koos ADM Interactive juhi Riho Pihelpuuga võtavad päeva jooksul kuuldu kokku, lisavad omi tähelepanekuid ja aitavad jõuda järeldusteni, kuidas olla pilves.

Konverentsi modereerib Cybernetica tootejuht ja pilvevaldkonna ekspert Riho Kurg.

Konverentsi koostööpartner on ADM Hosting. 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755