18. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Bitcoini kaevandamine praegusel tasemel on mõttetu

Foto: Pixabay
Mõned eksperdid väidavad, et krüptorahade kaevandamine ei tasu end praegustes hinnatingimustes ära.

Neljapäeval ilmunud raportis kirjutab Thomas Lee Fundstratist, et kui bitcoin kaupleb edasi samal tasemel nagu praegu, on selle kaevandamine mõttetu. Fundstrati mudeli kohaselt maksab ühe bitcoini kaevandamine 8038 dollarit. Niisugune summa on saadud arvestades kolme komponenti: seadmete ostuks läinud raha, elektrikulutusi ning jahutussüsteemi haldamist.

CoinDeski bitcoini hinnaindeksi kohaselt oli bitcoini hind neljapäeval alla 8000 dollari piiri. Bitcoinide kaevandamiseks läheb tarvis võimsaid arvutussüsteeme, mis lahendavad erinevaid matemaatilisi tehteid. Kaevandajatele potsatab üks bitcoin, kui tehe on edukalt sooritatud.

Loe pikemalt Äripäevast.

Autor: Pille Ivask, kaasautor

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755