Autor: ITuudised.ee • 18. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Dropbox näeb aina vingemat konkurentsi

Foto: Pixabay
Dropbox on hoolimata arvukatest kosilastest suutnud siiski nii-öelda vallaliseks jääda.

Selle aasta oodatumate IPO-de nimekirja on kantud ka Dropbox, millele Apple’i kunagine juht Steve Jobs juba aastaid tagasi silma peale pani.Nimelt kutsus Jobs 2009. aastal Dropboxi juhi Drew Houstoni 15minutilisele kiirkohtumisele. Sõnum oli lühike ja selge: Apple tahab Dropboxi ära osta. Huston vastas lakooniliselt, et pole müügist huvitatud.Huston meenutas ühte intervjuud, kus ütles Jobsi väitvat midagi sellist: “Me veel saame teid kätte.” Ilmselgelt viitas Jobs toona oma plaanile luua Dropboxile konkurent. Aastal 2011 sündiski iCloud.Hoolimata sellest on Dropbox endiselt elus ning loodab viimaste aastate potentsiaalselt suurimal IPO-l kaasata investoritelt pea 650 miljonit dollarit. Ettevõtte väärtust hinnatakse 7,4 miljardile.

Lisaks Apple’ile on ka Google ja Microsoft välja tulnud pilvelahendusega, kus kasutajad oma dokumente, pilte ja muid faile hoida saavad. Dropbox on teatanud, et tulevikus saab konkurents olema ilmselt veelgi vingem.

Loe pikemalt Äripäevast.

Autor: Pille Ivask, kaasautor

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755