Paet: EL vajab rohkem küberkaitse eksperte

Euroopa Parlamendi liige Urmas Paet
Euroopa Parlamendi liige Urmas Paet

Euroopa Parlamendi liige Urmas Paet ütles parlamendi täiskogu istungil Strasbourgis küberkaitse arutelul, et EL peab oma küberkaitsevõimekust tugevdama ja selleks koostööd tihendama ka NATOga.

Tema sõnul on Euroopas puudus küberkaitse ekspertidest. „Peame panustama küberkaitsealasesse haridusse ja ühisõppuste korraldamisse. Oluline on arusaam, et rahvusvaheline õigus kehtib ka küberruumile,“ lisas ta.

Küberjulgeolekust on Paeti kinnitusel saanud rahvusvaheliste suhete lahutamatu osa. „Küberjulgeolekuohud on väga reaalsed ning küberrünnakud võivad tekitada inimohvreid. Näiteks võivad traagilised olla küberrünnakute tagajärjed tuumajaamale, lennujuhtimiskeskusele või haiglatele,“ ütles ta.

Üha enam esineb Paeti sõnul ka poliitiliselt motiveeritud küberrünnakuid. „Riikide toetatav pahatahtlik kübertegevus rakendatakse oma poliitiliste, majanduslike ja julgeolekueesmärkide saavutamiseks. See tegevus hõlmab endast näiteks rünnakuid kriitilisele infrastruktuurile, küberspionaaži ja valeinfokampaaniaid,“ selgitas ta.

Seettõttu peab Euroopa tugevdama oma küberkaitsevõimekust. „Vajame tihedamat koostööd liikmesriikide vahel, Euroopa Liidu üleselt ja kindlasti ka ELi ja NATO vahel. Koostööst rääkides on võtmekohal usalduse suurendamine,“ märkis Paet arutelul.

Osale arutelus

  • ITuudised.ee

    ITuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

PWC ÄRINÕUSTAMISE ÜKSUS otsib IT-VALDKONNA KONSULTANTI

PricewaterhouseCoopers AS

22. oktoober 2018

CINAMON is looking for a passionate IT ASSISTANT

Manpower OÜ

31. oktoober 2018

Teabevara