Kaitsetehnoloogia firmad Toompeal näitusel

Riigikogu vestibüülis avatud väljapanekul tutvustavad oma toodangut 13 kaitsetööstuse liitu kuuluvat ettevõtet, millest mitmed tegutsevad tehnoloogia valdkonnas.

Firma Eli esitleb Toompeal multirootordrooni, Englo näitab lõhkamisdetonaatoreid, loendureid ja andureid. Rantelon paneb välja individuaalsed droonisegajad ja suunamäärajad ning Milrem mehitamata maismaasõiduki Themis. Esindatud on ka turvasüsteemide pakkuja Defendec.

Ettevõte Nord Arms tutvustab vintpüssi, Bristol käsigranaadi makette, Arsenal M-14 ja 81 mm miini makette ja firma Marduk droonidevastast lasersüsteemi. Militaarrõivaste näidistega on kohal Profline, Tactical Foodpack toob kaasa toidupakid Samelin sõdurisaapad ning Semetron meditsiinitehnikat.

Riigikogus eile moodustatud kaitsetööstuse toetusrühma esimees, riigikaitsekomisjoni liige Margus Tsahkna märkis, et riigikogu liikmeil on palju julgeolekualast välissuhtlust ja seega saavad nad kaasa aidata kaitsetööstusettevõtetele koostöövõimaluste loomisel. „Selleks, et midagi teistele tutvustada, tuleb seda aga ise hästi tunda ning kodused arengut pidurdavad probleemid lahendada,“ ütles ta.

Eesti kaitsetööstusettevõtetel on Tsahkna sõnul liitlasriikidele palju pakkuda. „Meie ettevõtted on võimelised tootma varustust alates kiivritest ja saabastest kuni vaatlusseadmete ja mobiilse välihaiglani. Samas on kaitsetööstus mujal maailmas toetatud oma koduriikide poolt ning seda tuge me tahamegi oma ettevõtetele pakkuda,“ märkis ta.

XIII Riigikogu on moodustanud kokku 61 parlamendirühma ja 76 ühendust.

Osale arutelus

  • ITuudised.ee

    ITuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara