22. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EL uus digimaks kaotab erisused USA tehnoloogiafirmadele

Foto: Pixabay
Ettevõtted nagu Google, Amazon ja Facebook võivad peagi Euroopas kõrgemaid makse tasuma hakata, kirjutab CNBC.

Nimelt avalikustas Euroopa Komisjon plaani, mille kohaselt maksustatakse ettevõtteid selle järgi, kus nad äri teevad. Peakorterite asukohti enam arvesse ei võtta.

Välja pakutud muutused, kuidas tehnoloogiafirmasid koheldakse, võivad märkimisväärselt taoliste firmade maksukoormust tõsta.

Euroopa Komisjon andmetest selgub, et digifirmade keskmine maksumäär on olnud keskmiselt 9,5 protsenti. Traditsioonilised ettevõtted maksavad samal ajal 23,2 protsenti.

„Digirevolutsioon on meie majandusi raputanud ning muutnud süvitsi seda, kuidas ärid tänapäeval väärtust loovad,“ ütles Euroopa Liidu maksunduse ja tolli volinik Pierre Moscovici kolmapäeval toimunud pressikonverentsil. Ta lisas, et praegused reeglid on ajast maha jäänud.

„Idee on selles, et me kohtleme ettevõtteid võrdselt ja maksustame õiglaselt,“ rääkis ta.

Loe pikemalt Äripäevast.

Autor: Mait Kraun, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755