22. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facebooki konkurent Hiinas kasvab hoogsalt

Foto: Postimees/Scanpix
Hiina sotsiaalmeedia gigant, mida võrreldakse Facebookiga, suutis eelmise aasta neljandas kvartalis oma kasumi kahekordistada, vahendab CNN Money.

Tehnoloogiafirma Tencent, mida juhib Hiina rikkaim mees, suutis oma kvartali kasumit aastases võrdluses kasvatada 98 protsenti.

Kõige paremini tuntakse ettevõtete populaarse mobiilirakenduse WeChati loojana. Ettevõtte kasum ulatus 2017. aastal 11 miljardi dollarini. Võrreldes 2016. aastaga kasvas kasum lausa 75 protsenti.

Võrdluseks võib välja tuua, et Facebooki kasum ulatus mullu 16 miljardi dollarini. Tencenti kasumikasv on aga tunduvalt kiirem. Facebooki kasum kasvas neljandas kvartalis 20 protsenti, Tencenti oma ligi viis korda enam.

Tencenti juht on miljardär Ma Huateng, keda tuntakse ka Pony Ma nime all. Ta tõi välja, et kõige tugevamat kasvu on näidanud ettevõtte videode voogedastuse ja mobiilimängude ärid.

„Ettevõte otsib praegu viise, kuidas video, maksete, pilveteenuste, tehisintellekti ja niinimetatud targa jaemüügiga seotud investeeringuid märkimisväärselt tõsta,“ lisas Huateng.

Tencent ületas turuväärtuselt Facebooki neli kuud tagasi. Ühtlasi sai Tencentist maailma suuruselt neljas börsifirma. Ettevõttest on eespool vaid Apple, Google’i emafirma Alphabet, Amazon ja Microsoft.

Allikas: Äripäev

Autor: Mait Kraun, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755