Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 23. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kümned krüptorahakaevandajad otsivad Tallinnas ruume

Foto: Pixabay
Üle kümne Eesti- ja välisettevõtte otsib praegu Tallinna sobivaid ruume, et hakata krüptoraha kaevandama, ütles 1Partner Kommertskinnisvara juhataja Kirill Vigul.

iguli kinnitusel algas Tallinnas aasta tagasi tõeline bitcoinikaevanduste rajamise buum. “Esimene eraldi selle otstarbega hoone ehitati pealinna kolm aastat tagasi ja siis vaadati neid nagu tulnukaid. Nüüd on aga tahtjaid rohkem kui kohti, kus seda teha,” rääkis Vigul pressiteate vahendusel.“Bitcoini kaevandajatest on ukse taga lausa järjekord ning peamised kriteeriumid, mida otsitakse, on soodne elektrienergia hind ning piisava võimsusega kaevandamiskoht. Huvi tunnevad nii kohalikud ettevõtjad kui ka välismaalased Šveitsist Hiinani. Peamine takistus on arvutipargile piisavalt võimsa elektriühendusega hoonete leidmine ning Eesti kandideerib selles osas ka lähiriikidega nagu Soome,” rääkis Vigul. 

1Partner Kommertskinnisvara juhataja sõnul uutes tööstushoonetes nii suurt võimsust üldjuhul vaja pole ja selle rajamine on kallis. „Kaevandajad nõuavad ülisuurt, isegi 10 000amprist elektriühendust, ning seda leiab peamiselt ainult nõukaaja suurtööstuste hoonetest. Bitcoinikaevandusi on tehtud seetõttu näiteks vanasse Volta kvartalisse, Paljassaarde ning ka Narva,” lisas Vigul.“Krüptoraha kaevandus on praegu hea rentnik, sest raha ei loeta ja ollakse valmis maksma turuhinnast kõrgemat tasu. Isegi väiksem kaevandaja võib kuus 40 000 euro eest elektrit tarbida ja rendihind on selle kõrval marginaalne kulu,” lisas Vigul.Eelmise aasta detsembri keskel rekordkõrgusel ligi üle 19 000 dollari juures käinud bitcoin kaupleb praegu 8800 dollari ümbruses.Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755