Autor: ITuudised.ee • 28. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Juba viies Startup Speed Dating Night näitas ettevõtlushuviliste kasvulainet

Foto: Harry Tiits
28. märstil toimus Tallinnas Erinevate Tubade Klubis juba viiendat korda Eesti üks suurimaid mentorsündmusi Startup Speed Dating Night, millest võtsid osa enam kui 60 Eesti idufirmade ja rahvusvaheliste ettevõtete esindajat. Alustavate ettevõtete poolt oli sündmusele tulnud nõu saama ligi 150 noort.

Iduettevõtete kiirkohtingul said ülikoolidest alguse saanud startup meeskonnad kriitilist tagasisidet, soovitusi oma idee jätkuvaks arendamiseks ja võimaluse küsida küsimusi erinevate ärivaldkondade esindajatelt.

Mentorid nõustasid meeskondi näiteks ärimudelite, intellektuaalomandi, programmeerimise, müügi ja turunduse, tootearenduse, teenusedisaini ning mitmete teiste teemade osas. Kõik mentorid panustasid oma aega tasuta, et aidata kaasa täiendavate Eesti edulugude tekkele ja ettevõtjate kogukonna arendamisele.

„Idufirmade kiirkohting sai alguse ülikoolide varajase faasi ettevõtlusprogrammidest STARTERcreative ja STARTERtech. Tänasest üritusest on aga osa saamas ka mitmete kogukonna partnerorganisatsioonide meeskonnad. Soovime näha, et see märgilise tähendusega sündmus tooks rohkem kasu tervele kogukonnale,“ märkis TLÜ Avatud akadeemia arendusprojektide valdkonnajuht ja sündmuse kaaskorraldaja Külliki Tafel-Viia ning  lisas, et juba sügisel soovitakse partnerite ringi veelgi rohkem laiendada.

„Meeskondade jaoks on oluline, et nad saavad esimese kontakti oma ärivaldkonna ekspertidega ja võimaluse tööalast tutvusringkonda täiendada. Mentoritele tahame pakkuda võimalust kogukonna aitamiseks, oma kontaktivõrgustiku hoidmiseks ja uute säravate edulugude loomisse panustamiseks,“ lisas STARTERtech programmijuht Kristy Tättar ning tõdes, et tugev pealekasv varajase faasi ettevõtete osas võimaldab ülikoolidel anda oma panus Eesti majanduse edendamiseks.

Sündmuse vedasid inspireerivate sõnavõttudega käima idufirmade börsi Funderbeam tegevjuht Kaidi Ruusalepp ja seeriaettevõtja ning Fortumo asutaja Rain Rannu. Õhtut juhtis pikaaegne startup-kogunna liige ja innovatsiooniekspert Caroline Rute.

Mentorõhtut korraldasid äriideede arenguprogrammi STARTER loomeettevõtluse suuna juhtkeskus Tallinna Ülikool ning tehnoloogiaettevõtluse suuna juhtkeskus Tallinna Tehnikaülikool. Õppurite äriideede arengu toetamiseks loodud programm käivitus 2016. aasta jaanuaris. Tänaseks on programmi läbinud mitusada meeskonda.

Startup Speed Dating Night toimus juba viiendat korda Tallinna Ülikooli, Tallinna Tehnikaülikooli, Eesti Kunstiakadeemia, Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia, Estonian Business Schooli ja Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainori koostöös. Täiendavalt oli sündmus seekord avatud ka Digitaalse Loovmeedia Inkubaatori Digixi, Tallinna Ettevõtlusinkubaatorite ja Loov Eesti ettevõtlusprogrammi PESA meeskondadele. Startup Speed Dating Nighti ja STARTER programmi tegevusi toetab Euroopa Liidu Sotsiaalfond.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755