Autor: ITuudised.ee • 28. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veebipõhine töömess pakub välismaalt IT-spetsialiste

Foto: Pixabay
Töötukassa ja välisspetsialistide Eestisse kaasamise programm Work In Estonia korraldavad täna interaktiivse töömessi, et leida siinsetele tööandjatele välismaalt spetsialiste IT-, müügi- ja insenerialadelt.

Messile on kutsutud osalema kõigi Euroopa Liidu riikide tööotsijaid. Eraldi sotsiaalmeediakampaania korraldati ELi riikidest Portugalis, Itaalias, Sloveenias, Bulgaarias, Ungaris ja Lätis ning väljaspool euroliitu Türgi, Gruusia ja Ukraina spetsialistide seas.

Mess toimub platvormil europeanjobdays.eu, kus korraldavad oma töömesse ka teised rahvusvahelisse töövahendusvõrgustikku EURES kuuluvad riigid.

Messi projektijuhi, töötukassa EURES-võrgustiku peaspetsialisti Jaanus Valdmaa sõnul on veebipõhine töömess tööandjale hea võimalus saada aimu, millised tööotsijad liiguvad lähiriikide tööturul, aga ka kaugemal, kes on valmis tööle asuma teise riiki. 

„Samuti aitab see hoida kokku aega, kuna osalemiseks on vaja üksnes huvi värvata, aktiivseid tööpakkumisi ja aega messipäeval, mil olla virtuaalselt esindatud ning suhelda huviliste tööotsijatega,“ rääkis ta.

Valdmaa kinnitusel on seekord Eesti firmade ja asutuste poolelt osalemas ligi paarkümmend tööandjat.

Kõigil töötukassa korraldatud online-töömessidel osalenud personalifirma Manpower personalipartner Jelena Poleschuk on eelseisva messi suhtes lootusrikas. „Oleme kolme aasta jooksul osalenud EURESe online-töömessidel nii Eestis kui teistes liikmesriikides ning professionaalsete inimeste Eestisse leidmine on õnnestunud,“ sõnas ta.

Eelmise aasta statistika põhjal on Eesti online-messi külastajad Euroopa riikidest pärit kõrgharitud noored (25-34 a), kellest mehi 58% ja naisi 36%.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755