Autor: Kristel Härma • 1. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Krüptoäri uurimist ei võeta tõsiselt

Kristel Härma
Foto: Andras Kralla
Politsei ja finantsinspektsioon võiksid krüptoärisse palju tõsisemalt suhtuda, leiab ajakirjanik Kristel Härma.

Samal ajal kui Eesti riik mõtleb, millise näoga tahab end välismaailmale näidata, ja murrab pead, kas innovatiivne väikeriik peaks ikka välja tulema oma krüptorahaga, käivad Aasias reklaamireisidel võrkturundajad promomas Eestyt ja Eesty Coini. End Eesti nime ja krüptorahandusega siduval rühmitusel on reisidel kaasas ka Eesti krooni mündi pildiga plakatid. Kolme vapilõvi all seisab seal kiri "Eesty Coin".

Kellelgi pole mingit kontrolli selle üle, mis juttu nad seal räägivad. Sotsiaalmeedias on näha, et reklaamide abil seotakse krüptomündiäriga ka enda teised skeemid, millele liitujaid otsitakse. Need Eestit Aasias esindavad reklaamnäod on muide Eestis tuntud skeemitajad, kellel pole varem olnud ilmselt vahet, kas „soovitusturundusega“ müüa tervendavat võluvett või plokiahela tehnoloogial põhinevat arendust. Kui Eestis ei ole kellelgi vähimatki kontrolli krüptomüntide pakkujate üle, siis kujunebki Eesti maine maailmas Ida-Euroopa skeemitajate tegevuse põhjal.

Loe pikemalt Äripäevast.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755