Autor: ITuudised.ee • 1. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tele2 ja Telia katsetavad Eestis telefonimüüki robotitega

Foto: Pixabay
Tele2 Eesti kasutab telefonimüügiks salvestatud teksti esitavaid kõneroboteid ning kui inimene on sidefirma pakkumisest huvitatud, suunatakse ta edasi kõnekeskuse teenindajaga suhtlema; samalaadset lahendust testib Telia.

Telia Eesti müügi- ja teenindusüksuse direktor Ene Raja kinnitas, et neilgi on testimise viimases faasis teenindusrobot. „Hästi ette valmistatud teenindusrobot on kliendi jaoks mugav, kiire ja ühtlase teeninduskvaliteediga, pakkudes ka lisaväärtust,“ sõnas ta ning lisas, et Telia arendab oma robotlahendusi nii teeninduses kui müügis edasi.

Elisa Eesti telekomiteenuste juht Mailiis Ploomann ütles ERRile, et nemad ei ole telefonimüügis roboteid kasutanud, sest müügitöö eeldab empaatiavõimet ja loomingulisust.

Elektroonilise side seadus sätestab, et eraisiku andmete kasutamine otseturustuseks on lubatud ainult tema eelneval nõusolekul, robotite tehtavaid reklaamkõnesid see seadus aga ei puuduta.

Loe pikemalt ERR veebist.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755