Autor: ITuudised.ee • 2. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sixfold alustas koostööd Euroopa suurima logistikavõrgustikuga

Foto: Kuvatõmmis
Eesti logistikaala idufirmast Palleter välja kasvanud Sixfold alustas koostööd Euroopa suurima logistikavõrgustikuga Transporeoniga, millest käib iga päev läbi üle 50 000 veo ning mida kasutab 1500 tootjat ja kaubandusketti üle maailma.

Sixfold on turule toomas lahendust, mis teeb kaubaveod nähtavaks tarneahela kõigile osapooltele. Senimaani on nähtavus olnud kättesaadav vaid veofirmadele – ja neilgi kitsalt üksnes omaenda veokipargi piires, teised osapooled on planeerimiseks tuginenud pidevale info üleküsimisele.

„Juba aastaid on meil võimalik träkkida, et kuhu meie netipoest tellitud kaup parajasti jõudnud on,“ ütles Sixfoldi kaasasutaja Märt Kelder Geeniusele ning lisas, et tööstustel oma suurte ja kallite kaubakoormate liikumise kohta sarnast automaatset jälgimise ja täpse saabumisaja ennustamise võimalust polnud.

Sixfold seob Transporeonis – ja edaspidi ka teistel platvormidel – kokku lepitud veod automaatselt veoki asukohainfoga ning teeb selle info kättesaadavaks nii tootjale kui tema kliendile, optimeerides tarneahelat ning vähendades kulusid.

Sixfoldi eelkäija oli idufirma Palleter, mis mullu aprillis loobus investorite pakutud miljonieurosest rahastusest ja teatas tegevuse lõpetamisest, kuna firma äriplaan ei pidanud vett.

„Meiega võttis järgnevail nädalail ühendust kümneid ostuhuvilisi, kellest mitu tükki oli märksa suuremate plaanidega, kui me oodata oskasime,“ on järgnenut Äripäevale selgitanud Palleteri-Sixfoldi kaasasutaja Tõnu Runnel.

Täpsemalt lõid Palleteri tegijad pärast läbirääkimisi käed maailma ühe suurima erakapitali fondiga TPG Capital, jätkates muudetud äriidee ja nimega.

„TPG kaudu on meil ligipääs olemasolevale turule – logistikaplatvormidele –, kelle kliendid seda toodet vajavad,“ põhjendas Runnel partneri valikut. Samuti on TPG Capitalil mitmeid investeeringuid logistikatehnoloogia sektoris ning nende abiga on nii suurklientide kui koostööpartnerite uksed avatud ka Sixfoldile. Teiste seas on TPG Capital investor Uberis ja Airbnbs.

Sixfold näeb esimese põhituruna Saksamaad, Šveitsi ja Austriat, kus on kõige rohkem teenusest huvitatud suurfirmasid. Ka ettevõtte meeskond asub Eestis, Austrias ning Saksamaal.

Palleteri asutajad, kelle hulka kuuluvad Tõnu Runneli ja Märt Kelderi kõrval ka Priit Haamer ja Magnus Hiie, jätkavad Sixfoldi omanikeringis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755