Autor: ITuudised.ee • 3. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RIA: ID-kaardi turvarisk pole realiseerunud

Foto: Erik Prozes
Riigi Infosüsteemi Ameti eID osakonna juhi Margus Armi sõnul pole RIA-le teadaolevalt Eesti ID-kaardi turvarisk realiseerunud ning kellegi digitaalset identiteeti ei ole selle abil kuritarvitatud.

„Riik tunnistas turvariskiga kaartide sertifikaadid kehtetuks, et vältida kiibis peitunud nõrkuse ärakasutamist,“ lisas ta.

Politsei- ja piirivalveameti peadirektor peatas ca 760 000 turvariskiga ID-kaardi sertifikaadid mullu 3. novembril pärast seda, kui tšehhi teadlased olid avalikustanud teadustöö, milles kirjeldati Infineoni toodetud kiibis peituvat turvaviga. Sama kiipi kasutab ka Eesti ID-kaart.

Turvarisk mõjutas alates 2014. aasta oktoobrist kuni 25. oktoobrini 2017 välja antud ID-kaarte, sh elamisloa- ja e-residendi kaarte ning digi-ID-d. Varem väljastatud dokumente ning mobiil-ID-d nimetatud turvarisk ei mõjutanud.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755