Autor: ITuudised.ee • 9. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

87 miljonit kasutajat saavad teavituse Facebookilt

Foto: Pixabay.com
Facebook annab täna 87 miljonile kasutajale teada, et nende andmeid võib olla väärkasutanud Cambridge Analytica, kirjutab CNN Tech.

Facebook lubab saata kõigile taolistele kasutajatele lingi, mille kaudu saavad nad vaadata, milliste rakendustega nende Facebooki konto on ühendatud ja millist infot nende rakenduste kaudu on jagatud.

„Osana sellest anname me inimestele teada, kui nende andmeid võib olla edastatud Cambridge Analyticale,“ teatas Facebook.

Facebooki kasutajatele antakse ka võimalus kasutada seda linki, et kustutada rakendusi, et need rohkem infot koguda ei saaks.

Facebooki tabas märtsis tõsine tagasilöök, kui tuli ilmsiks, et valimisanalüüsifirma Cambridge Analytica kasutas Facebooki kasutajate teadmata nendega seotud informatsiooni. Tekkis küsimus, kas Facebook on ikka teinud piisavalt selleks, et maailma suurima sotsiaalmeediaplatvormi kasutajate andmed oleks kaitstud.

Cambridge Analytica kasutatud andmed pärinesid tegelikult Cambridge’i ülikooli psühholoogiaprofessorilt Aleksandr Koganilt. Ta kasutaks nende saamiseks äppi, millega sai teha isiksusetesti. Selle alla laadinud inimesed andsid talle ühtlasi loa kasutada oma andmeid, mis puudutasid nende asukohta, sõpru ja nende laigitud sisu. Facebooki tolle aja reeglite järgi oli see täitsa aktseptaabel tegevus.

Homme annab Facebooki rajaja ja juht Mark Zuckerberg samal teemal aru USA Kongressi ees.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755