Autor: ITuudised.ee • 10. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fortumo sisenes m-parkimise turule

Mobiilimakselahendusi pakkuv ettevõte Fortumo teatas täna koostöö alustamisest Euroopa juhtiva digitaalsete parkimisteenuste ettevõttega EasyPark Group. Koostöö tulemusena saavad autojuhid Soomes, Norras ja Rootsis parkimise eest maksta Fortumo kaudu, tasudes teenuse eest oma mobiilioperaatori arvel või kõnekaardi saldoga.

Autojuhtidele on mobiilimaksed kõige mugavam moodus parkimise eest tasumiseks, kuna teenuse kasutamiseks ei pea sisestama nutitelefoni oma krediitkaardiandmeid ega isiklikku informatsiooni. M-parkimise puhul tuleb kasutajal saata vaid sõnum vajaliku infoga (auto registrimärk, parkimistsoon, parkimisaja pikkus) EasyParkile.

EasyPark pakub parkimisteenuseid enam kui 700 linnas 13 Euroopa riigis. Ühekordne integratsioon Fortumo makseplatvormiga võimaldas EasyParkile ligipääsu maksete kogumiseks kõigilt Soome, Norra ja Rootsi mobiilioperaatoritelt. Ettevõtetel on kavas koostööd laiendada ka teistesse riikidesse, kus EasyPark tegutseb.

„Otsustasime maksepartneriks valida Fortumo nende kvaliteetse tehnilise platvormi ja tulevikukindlate lahenduste tõttu. Fortumo kaudu saame mobiilimakseid pakkuda kõigil Skandinaavia turgudel läbi ühe integratsiooni, muutes lihtsa ja mugava makselahenduse kättesaadavaks korraga kõigile oma klientidele neis riikides,“ kommenteeris koostööd Maurits Börjeson, EasyPark Groupi ärijuht.

„Kaasaegne mobiilimaksete infrastruktuur on nii äritingimuste kui tehniliste omaduste poolest võrreldav krediitkaardimaksetega. Mobiilioperaatoritele loob see võimaluse siseneda uutesse ärisegmentidesse ja vahendada makseid lisaks digitaalsetele kaupadele näiteks ka teenusemajanduse valdkonnas. Meil on väga hea meel, et EasyPark meid oma partneriks valis ja saame nende kasutajatele pakkuda mugavat ja turvalist makselahendust,“ lisas Andrea Boetti, Fortumo müügijuht.

Fortumo arendab digitaalset platvormi rakendustepoodidelele ja digiteenuste pakkujatele kasutajabaasi kasvatamiseks, maksete kogumiseks ja kliendilojaalsuse tõstmiseks. Ettevõte ühendab teenusepakkujaid enam kui 350 mobiilioperaatoriga Aasias, Euroopas, Ladina-Ameerikas, Lähis-Idas ja Aafrikas.

Teenusepakkujad saavad Fortumo platvormi kaudu hallata oma kasutajate tarbimiskäitumist nende mobiilioperaatorite võrkudes, kasutades selleks digitaalse turunduse, mobiilimaksete ja sõnumisaatmise lahendusi.

Fortumo platvormi kasutavad tuhanded juhtivad digiteenuste pakkujad, sealhulgas Google, Spotify ja Electronic Arts. 2007. aastast tegutseval ettevõttel on kontorid Tartus, Tallinnas, San Franciscos, Pekingis, Delhis, Singapuris ja Hanois.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755