16. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Cybernetica pani aluse oma tehnoloogia ülemaailmsele levikule

Cybernetica juhatuse esimees Oliver Väärtnõu
Cybernetica loodud turvalise andmevahetuse tarkvara Unified eXchange Platform (Eesti X-tee baastehnoloogia) on nüüd kättesaadav läbi Microsoft Azure Marketplace’i, turva- ja identiteedilahenduste kategoorias.

“Microsofti ja Cybernetica partnerluse esimene samm oli UXPi tehnoloogia Azure’i pilveplatvormile viimine, mis võimaldab varasemast paremaid turvaomadusi ning tänu kõrgenenud arvutusvõimsusele ka lahenduse oluliselt suuremat skaleeritavust,” selgitas Dejan Cvetkovic, Microsofti globaalne avaliku sektori tehnoloogiajuht.

Cybernetica tootejuhi Riho Kure sõnul laiendab Cybernetica ja Microsofti partnerluse esimese sammuna UXPi tehnoloogia kättesaadavaks tegemine Azure Marketplace’il oluliselt Cybernetica kliendibaasi, ulatudes Microsofti viiekümnesse regiooni, mis katavad üle 140 riigi. “Meie jaoks tähendab see rakenduste kliendile lähemale toomist, säilitades samal ajal andmete asukohapõhisuse ning võimaldades paremat tõrketaluvust nii avaliku kui erasektori klientide jaoks,” lisas Kurg. “Kombineerides Cybernetica ja Microsofti võimekust saame me nüüd UXPi piloote üles seada väga kiiresti üle terve maailma, ilma kliendipoolse vajaduseta oma infrastruktuuris muudatusi teha.”

UXP on edasiarendus Cybernetica poolt 2001. aastal arendatud X-tee tehnoloogiast, mida peetakse Eesti e-riigi selgrooks. UXP-i põhised lahendused on tänaseks implementeeritud neljal mandril, tuues e-riigi võimalused kümnete miljonite inimesteni. Azure pilvekeskkond võimaldab klientidel koos UXP-iga kasu lõigata Microsofti põhjalikest turva- ja vastavusinvesteeringutest – Cybernetica on lahenduse kättesaadavaks tegemisel kasutanud mitmeid Azure’i põhiomadusi, sealhulgas Azure Key Vault, mis on tagatud Thalese füüsiliste turvamoodulitega. “Mul on hea meel näha edukat Microsoft ja Cybernetica koostöö algust, mis võimaldab meil jõuda oma lahendusega globaalsetele klientidele lähemale,” sõnas Cybernetica juhatuse esimees Oliver Väärtnõu. “Võttes aluseks Microsofti ärikompetentsid ning nende võime muuta ja mõjutada ülemaailmseid protsesse on meil täna selge võimalus oma tehnoloogia leviku eksponentsiaalseks kasvuks,” lisas Väärtnõu.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755