Autor: ITuudised.ee • 17. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigi IKT-spetsialistidel korralik palgatõus

Foto: Andras Kralla
Eelmisel reedel lõppenud riigi eelarvestrateegia läbirääkimistel toetas valitsus ettepanekut tõsta riigi IKT-spetsialistide palku 20 protsendi võrra. Palk kerkib siiski vaid võtmetöötajatel.

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaministri Urve Palo sõnul püsib ja areneb Eesti e-riik ainult tänu siinsete inimeste oskustele. „Seetõttu peame lisaks sõnadele ka tegudega näitama, et Eesti prioritiseerib IKT-valdkonda ja panustab seal töötavate inimeste hoidmisesse ja motiveerimisse,“ kinnitas ta.

Erasektori palgatasemed on seni olnud oluliselt konkurentsivõimelisemad kui riigiasutustes, kellel on raske leida valdkonna spetsialiste. Seetõttu soovitakse tuua riigi IKT-töötajate palgad sektori mediaani tasemele.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi IKT-asekantsler Siim Sikkut selgitas Geeniusele, et palgatõus on suunatud riigi IKT-asutuste võtmespetsialistide värbamiseks ja hoidmiseks, täpsemalt allasutuste RIA, RMIT, SMIT, KEMIT, TEHIK ja RIK spetsialistidele. "Palk ei tõuse kõigil IKT-töötajatel, vaid neil võtmeisikutel, kes on e-riigi infosüsteemide, teenuste ja küberturvalisusega kõige tihedamalt seotud," kinnitas ta.

Digivaldkonna palku plaanitakse tõsta alates järgmisest aastast ministeeriumi allasutustes, mis tegelevad riiklike e-süsteemide väljatöötamise, hoolduse ja arendusega.

Eelarvestrateegia koostatakse igal kevadel. Valitsus kinnitab selle hiljemalt aprilli lõpul ning riigikogu korraliste valimiste aastal ehk ka 2019. aastal hiljemalt mai lõpul. Sügisel menetlevad valitsus ja riigikogu järgmise aasta riigieelarvet, siis selguvad järgmise aasta konkreetsed kulud ja tulud, sealhulgas eri valdkondade lõplik palgafond.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755