Tervishoiukõrgkool koolitab tehnoloogiafirmadele tööjõudu

Tartu tervishoiu kõrgkool
Tartu tervishoiu kõrgkool

Tartu tervishoiu kõrgkool ühines klastriga Connected Health, mis võimaldab neil koolitada tervisetehnoloogia ettevõtetele tööjõudu ja arendada tervishoiutöötajate tehnoloogiaoskusi.

Klastri eesmärgiks on ühendada tervise ja IT valdkonda. Klastriga ühinemine toetab kõrgkooli arengukava eesmärki suurendada IT-alaste teadmiste õpetamise mahtu ja kaasata õppetöösse e-tervise rakendusi.

Tervishoiukõrgkooli arendusspetsialisti Richard Jalaka sõnul on konservatiivses tervishoiuvaldkonnas toimumas digipööre. „Tervishoiuteenuseid disainitakse ümber, kasutades erinevaid tehnoloogilisi võimalusi nagu robotid, sensorid, virtuaal- ja liitreaalsus, tehisintellekt ja erinevad äpid,“ sõnas ta.

Jalakas lisas, et tehnoloogia hakkab aina enam toetama tervishoiutöötaja tööd, mille tõttu on vaja osata kriitiliselt analüüsida tehnoloogia plusse ja miinuseid ning leida abivajajale sobiv lahendus.

Klastri Connected Health juht Piret Hirv peab Tartu kõrgkooli liitumist klastriga oluliseks. „Kõrgkoolil on oluline roll digiteenuste arendamisel ja digilahenduste kasutuselevõtuks soodustava keskkonna loomisel,“ selgitas ta.

Klastri eestvedamisel on tervishoiukõrgkool löönud juba kaasa kroonilisele obrstuktiivse kopsuhaiguse innovatsiooniprogrammis, mille tulemusena sündis haiget toetav lahendus. Prototüüp valmistati Tartu ülikooli kliinikumi kopsukliiniku, Põhja-Eesti regionaalhaigla taastusravikeskuse, tervishoiukõrgkooli ning tehnoloogiaettevõtete MotionChart ja Sentab ühistööna.

Klastris Connected Health tegutsevad tervisetehnoloogia ettevõtted, haiglad, teadusasutused, erialaseltsid ja patsientide ühendused. Klastrit juhib teaduspark Tehnopol. Tervishoiuvaldkonna osapoolte kogukonna ühine eesmärk on rakendada tehnoloogilisi võimalusi, et pakkuda veelgi paremaid tervisega seotud tooteid ja teenuseid.

Osale arutelus

  • ITuudised.ee

    ITuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

OG ELEKTRA AS otsib IT KASUTAJATOE KONSULTANTI

OG Elektra AS

29. detsember 2018

Arvamused

Teabevara