19. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facebook hakkab ka kiipide ise tootma

Foto: Pixabay
Facebook plaanib hakata ehitama kiipe, mida saaks kasutada tarbijatele mõeldud seadmetes, tehisintellekti tarkvaras ja andmekeskustes, ütles asjaga kursis inimene Wall Street Journalile.

See on osa Facebooki suuremast plaanist hakata rohkem riistvara tootma.

Uute kiipide tootmine, mis on alles varajases staadiumis, annaks Facebookile parema kontrolli oma riistvaraprojektide arendamise ja disainimise üle. Toodete hulka kuuluvad ühendatud kõlarid ja virtuaalreaalsuse prillid, ütles asjaga kursis olija, kes soovis jääda anonüümseks.

Teised suured tehnoloogiafirmad on läinud sama teed. Näiteks Google arendas enda mikroprotsessorite kiibi, mis võimaldab tal luua tehisintellekti ja muid projekte. 2009. aastal hakkas kiipe tootma ka Apple, mille eesmärk oli seadmete energiakasutust ja efektiivsust parandada.

Allikas: Äripäev

Autor: Mait Kraun, Äripäeva ajakirjanik

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755