Autor: ITuudised.ee • 19. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Erkki Raasuke värbas Luminori digiprogrammi juhiks eestlase Nigeeriast

Indrek Heinloo asub tööle Luminori pangas.
Foto: Антон Скворцов, глава отдела инвестиционного консультирования Luminor в Балтийских странах
Nordea ja DNB panga ühinemisel tekkinud Luminori digilahenduste arendamist hakkab juhtima Indrek Heinloo, kes viimati töötas Nigeerias.

12 aastat Euroopas, Aasias ja Aafrikas ärikonsultandi ning ärijuhina tegutsenud Heinloo hakkab juhtima programmi, mis keskendub tehnoloogilise platvormi uuendamisele ning kaasaegsete digilahenduste loomisele.

Luminor Group AB juhi Erkki Raasukese kinnitusel on Heinlool äristrateegiate kujundamises ja juurutamises pikaaegne ja mitmekülgne kogemus. „Meie plaan on kujuneda lähiaastatel täisdigitaalseks uue generatsiooni finantsteenuste osutajaks,“ lisas ta.

Indrek Heinloo sõnul tuleb Luminori moderniseerimise protsessiga sarnaseid väljakutseid Baltimaade turul ette väga harva. „Mul on hea meel, et ta saan oma rahvusvahelist kogemust kasutada koduturul väärtuse loomiseks,“ kinnitas ta.

„Pangandussektori suurimaks väljakutseks täna on konservatiivsest ning toote- ja teenusekesksest lähenemisest loobumine ning liikumine klientide vajadusi maksimaalselt arvestavate innovaatiliste lahendusteni. Luminor on seda tegemas,“ sõnas Heinloo.

Tema kinnitusel on Luminor viimaste kuude jooksul suutnud värvata väga tugeva meeskonna, kes on juba aktiivselt panga uuendustega tööle hakanud. „Otsime jätkuvalt ka uusi tugevaid inimesi. Minu rolliks on juhtida muudatuste elluviimist ja koordineerida panga üksuste vahelist tööd selliselt, et liiguksime järjekindlalt oma eesmärkide suunas ning rakendaksime selleks sobivamaid ressursse,“ selgitas Heinloo.

Indrek Heinloo kogemuste pagasisse kuulub muuhulgas Ühendkuningriigi ühe olulisima panga, Royal Bank of Scotlandi, reformikava väljatöötamise ja elluviimise toetamine pärast 2008. aasta majanduskriisi. Toona tegutses ta McKinsey & Company ridades.

Veel on Heinloo nõustanud panku erinevates Aafrika riikides, kus suurimaks väljakutseks oli ärioskuste nappimine ja kehvad valitsemistavad. Heinloo on töötanud ka Aafrika suurimas e-kaubandusettevõttes Jumia Group, kus juhtis logistikatehnoloogia platvormi täismahus ümberkorraldamist ajal, mil ettevõte kasvatas sihtturge viielt 15-le.

Samuti on ta töötanud Lääne-Aafrika suurimas transiitlogistikaettevõttes GMT Nigeria, kus juhtis ettevõtte peadirektorina ümberkorraldusi Nigeeria majanduskriisile järgnenud olukorras.

Indrek Heinloo töökäik

• 2017-18 GMT Nigeria peadirektor, Lagos

• 2013-16 Jumia grupi logistikadirektor, Pariis, Porto, Lagos, Kairo, Nairobi

• 2010-13 juhtivkonsultant ja noorempartner, McKinsey & Company Lagose kontoris

• 2007-09 konsultant, McKinsey & Company Stockholmi ja Londoni kontorites

• 2002-06 Hansapanga finantskontroller ja äriteabe osakonna juhataja

Indrek Heinloo on omandanud bakalaureusekraadi Stockholmi Kõrgemas Majanduskoolis Riias ning magistrikraadi Stockholmi Kõrgemas Majanduskoolis Stockholmis.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755