Autor: ITuudised.ee • 19. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Võimalikud katkestused Keskkonnaministeeriumi valitsemisala infosüsteemides

Foto: Kuvatõmmis
Seoses põlenguga Keskkonnaministeeriumi serveriruumis võivad ministeeriumi valitsemisala e-teenused muutuda ajutiselt kättesaamatuks. Ministeerium ja ministeeriumi infotehnoloogia keskus tegelevad asjaolude väljaselgitamisega.

"Põleb keskkonnaministeeriumi infotehnoloogia serveriruum. Suitsu tuleb eelkõige sellest ruumist, kus on maa-ameti serverid. Asi võis alguse saada UPS-idest," ütles keskkonnaminister Siim Kiisler valitsuse pressikonventsil talle laekunud sõnumite põhjal.

Kiisleri sõnul mõjutab põleng kõiki riigi infosüsteeme, mis kasutavad maa-ameti kaardiinfot ning maa-ameti andmete kasutamine võib olla häiritud teadmata ajaks.

Ministeeriumi IT-juht Marko Arula ütles ERR-ile, et teenused on suuresti maas peaasjalikult seetõttu, et konditsioneeride süsteem on kolmel serveriruumil ühine. "Seetõttu ei saa me kahte ülejäänud serveriruumi käigus hoida."

Kogu info on tema sõnul varundatud. "Praegu küll ei tundu, et me mingit infot kaotaksime. Andmete varundamine on meil olnud korralik ja selle pärast ma ei muretse."

Kella 12.50-ks oli põleng ministeeriumi pressiesindaja teatel kontrolli alla saadud. Ministeerium ja ministeeriumi infotehnoloogia keskus tegelevad asjaolude väljaselgitamisega.

Loe pikemalt ERRi uudist.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755