Autor: ITuudised.ee • 20. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Telia vaseklientide netiühendus kordades kiirem

Vana wifi ruuter.
Foto: Maris Ojasuu
Eelmisest nädalast pakub Telia eraklientidele, kelle koju jõuab internetiühendus mööda vaskliini, senisest kiiremaid internetipakette.

Aprilli teisel nädalal hakkas Telia oma vasevõrgus järk-järgult sisse lülitama uusi tehnoloogiaid VDSL2+V ja V35B, mis võimaldavad välja vahetada vananenud ADSLi ning pakkuda klientidele varasemaga võrreldes kordades suuremat internetiühenduse kiirust.

Hetkeseisuga on uued paketid ja kiirused kättesaadavad umbes tuhandele kliendile üle Eesti. Kokku jõuab nn kiire vasevõrk tänavu umbes 25 000 kliendini.

Tulenevalt vasevõrgu tehnoloogilisest eripärast kehtivad uute pakettide puhul ka teatud erisused. Olukorras, kus klient asub võrgusõlmest enam kui 800 meetri kaugusel, pole võimalik alati pakkuda Koduinternetti kiirusega 50/10 Mbit/s. Sellisel juhul pakutakse kliendile kiirust 30/10 Mbit/s.

Kõige suuremate kiirustega pakette ehk 200/50 Mbit/s ja 100/25 Mbit/s on võimalik kasutada liini pikkustel, mis jäävad alla 600 meetri. Nende pakettide kasutamise eelduseks on uue ruuteri olemasolu.

Kõik kliendid, kelle aadressil saab uusi pakette kasutama hakata, saavad selle kohta personaalse teavituse. Samuti saab iga klient Telia iseteeninduses kontrollida, kas uued paketid on tema aadressil kasutatavad.

Telia Eesti investeerib vahemikus 2017-20 uutesse interneti püsivõrgu lahendustesse tavapärasega võrreldes viis korda enam ning tehtavate investeeringute kogusumma ulatub üle 50 miljoni euro.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755