1. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Analüütik: Spotify ja Netflix annavad pildi majanduse olukorrast

Foto: Pixabay
Inglise Panga peaökonomist Andy Haldane ütles, et voogedastuskanalid ning tasulised online-mängud hakkavad tulevikus keskpankuritele aina rohkem aimu andma sellest, mis tendentse on majanduses oodata.

Haldane selgitas, et kui sageli on majandusekspertide jaoks keeruline mõista tarbijate muresid ja tujusid, siis digiplatvormide kasutamisnumbrid pakuvad sellele probleemile veidi leevendust.

Haldane märkis, et tegelikult peaksid majanduseksperdid üha enam analüüsima, missuguseid laule inimesed voogedastuskanalitest kuulavad või alla laevad ning kõrvutama seda laulusõnadega.

Samuti annab tasulise muusika- või filmiteenuse kasutamine aimu, et inimesed tunnevad end majanduslikult pigem turvaliselt. Teisalt, kui Spotify või Netflixi teenuse kasutamisest loobutakse, võiks omakorda eeldada, et inimene tahab ühel või teisel põhjusel raha kokku hoida.

“Ja miks peatuda muusikal? Inimeste eelistused raamatute, televisiooni ning raadio osas avavad samuti akna nende hinge. Ja ka mängueelistused,” jätkas Haldane, kes on majandusmaailmas tuntud kui ebatavaliste teooriate pooldaja. Ta lisas, et kui näiteks riigi maksupoliitika on põhjustanud inimesele igakuise sissetuleku vähenemise, võib see tähendada, et ta muutub ka internetimänge mängides agressiivsemaks või teeb varasemaga võrreldes teistsuguseid otsuseid.

Allikas: Äripäev

Autor: Pille Ivask, kaasautor

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755