Autor: Lauri Teder • 1. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facebook annab kasutajatele suuremaid õigusi

Teisipäeval kuulutas Facebook, et võimaldab sotsiaalvõrgustiku kasutajatel peagi näha andmeid, mida Facebook on kolmandatelt osapooltelt kogunud, ning neid soovi korral ka kustutada.

Mõne kuu pärast valmiv funktsioon kannab nime "Clear history" ("Kustuta ajalugu") ning annab kasutajale ülevaate kõikidest veebilehtedest ja rakendusest, mis on tema tegevust Facebooki loodud Pixeli-nimelise koodijupi abil salvestanud. Lisaks kogunenud andmete kustutamisele on kasutajatel varsti võimalik oma Facebooki profiili andmete seostamine muudelt lehtedelt kogutud teabega täielikult ära keelata.

Uus funktsioon on osa Facebooki püüdest taastada kasutajate, seadusandjate ja investorite usaldus sotsiaalvõrgustiku vastu ning tõestada, et ettevõte on poliitanalüütikafirma Cambridge Analytica tegevuse avalikustamisest alguse saanud skandaalist õppinud.Kauplejad Facebooki teatele kuigi suurt rõhku ei pannud - ettevõtte aktsia on teisipäeval püsinud ligi poole protsendiga miinuses. Möödunud nädalal aitas regulatsioonihirmude vaibumine Facebooki väärtpaberil silmnähtavalt toibuda, ent aktsia hind püsib märtsi keskpaigaga võrreldes sellegipoolest umbes 7% madalamal.Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755