Autor: Aali Lilleorg • 7. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

1 küsimus: vastab Siiri Pärkson

Siir Pärkson
Foto: Julia-Maria Linna
Aasta tagasi olid nominent konkursil Eesti Mõjukaim IT-juht 2017. Kuidas on aasta möödunud ja milliseid muutusi IT-juhi rollis näed?

Vastab Eesti Kirjandusmuuseumi IT valdkonna juht Siiri Pärkson.

Siiri Pärkson oli nominent konkursil Eesti Mõjukaim IT-juht 2017.

22. mail toimuval IT-juhtimise Aastakonverentsil 2018 "IT-juhi roll muutvas maailmas" selgub järgmine Eesti Mõjukaim IT-juht.

Tutvu programmiga ja registreeru SIIN.

Aasta on läinud optimistlikult tänu Eesti Kirjandusmuuseumi kolleegidest töötajate-arvutikasutajate koostööle avatud olekule.

Rolli muutumise küsimusele vastan riigiasutuse IT-juhi vaatenurgast: IT-juhil tuleb üha rohkem täita asutuse-üleseid ülesandeid ja tundub, et riigiasutustes on IT-juhi roll muutumas üha enam keskseks rolliks asutuse juhtimisel. Erasektoris on see nii olnud ilmselt juba mõnda aega.

Töörollide muutustest veel… IT-personal ei ole ainult enam vaikselt käsku ootav arvutiabi tugiteenuse pakkuja, vaid kõik IT-töötajad peavad võtma aktiivselt osa asutuses toimuvast ja haarama initsiatiivi, olgu selleks siis tehniliste uuenduste elluviimise demo-infotunnid või infoturbe-alane teavitustöö.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755